Gratis zonnepanelen op je dak
Nieuws

Gratis zonnepanelen op je dak

maandag 28 maart 2011 16:23

De investering in zonnepanelen is voor veel mensen te hoog. Een nieuw project plaatst gratis zonnepanelen op je dak.

In tegenstelling tot in Duitsland komt de installatie van zonnepanelen in Nederland maar moeizaam van de grond. De panelen zijn duur, de overheidssubsidies ingewikkeld, beperkt en ze veranderen voortdurend afhankelijk van het regerende kabinet.

Energieleverancier Greenchoice, zonne-energiebedrijf De Zonnefabriek en Stichting DOEN zijn daarom het project ZonVast gestart. De Zonnefabriek installeert gratis zonnepanelen en je betaalt 20 jaar lang een vaste prijs van 0,23 eurocent per Kwh, wat overeenkomt met wat je nu gemiddeld voor ‘gewone’ stroom betaalt. De prijs groeit dus niet mee met de prijs van grijze stroom.

Dat zou weleens heel kostenbesparend kunnen uitvallen omdat de verwachting is dat de prijs van energie op alle fronten de komende jaren fors gaat groeien als gevolg van onder andere de stijgende olieprijzen. Er komt mogelijk zelfs dit jaar al een extra overheidsheffing omdat de minister van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie de kosten voor de nieuwe stimuleringsmaatregel voor duurzame energie (SDE+) rechtstreeks wil verhalen op de consument.

De Zonnefabriek plaatst tien zonnepanelen die gemiddeld 1950 kilowatt uur per jaar leveren. Dat is meer dan de helft van van het stroomverbruik van een gemiddeld huishouden. Mocht je toch minder verbruiken dan lever je de stroom terug aan het net en dat wordt van je rekening afgetrokken.

Greenchoice blijft de eerste twintig jaar eigenaar van de zonnepanelen en verzorgt de administratie. Na twintig jaar word jij eigenaar en kan je nog ongeveer tien jaar profiteren van gratis stroom. Overigens moet je op dit moment wel een Greenchoice-klant zijn met een koopwoning. Je moet er wel als de kippen bij zijn want de eerste pilot beperkt zich tot 500 installaties. Het uiteindelijk doel is dat ZonVast voor iedereen in Nederland beschikbaar komt.

David schrijft al sinds jaar en dag voor Bright en heeft het voorrecht de meeste gadgets te reviewen voor de enige echte Uitpakparty. Van alle gadgets houdt David het meest van robotica en hij heeft een voorliefde voor wetenschap in al zijn facetten.

Reacties

Graag willen wij ons opgeven voor de gratis zonnepanelen.

 

Willen graag meedoen

 

Opgeven kan op de site van ZonVast, wij berichten er hier alleen over.

 

Graag willen wij ons opgeven voor de aktie van de gratis zonnepanelen.

 

En als ik nu gebruik maak van een andere groenestroom aanbieder, maar ook graag mee wil doen? Mag ik dan nu overstappen.
Groet, kasper

 

Kortom hoe doe ik mee?
Kasper

 

gaan zonnepanelen niet binnen een paar jaar heel snel goedkoper worden (en beter) waarmee het bovenstaande model 15 jaar lang een blok aan het been is?

 

Leuk initiatief, maar niemand wil 20 jaar vast zitten aan een energiebedrijf! Je kunt beter zelf investeren, dan ben je uiteindelijk altijd beter af . Bijvoorbeeld via een hypothecaire lening. Dan is de rente ook nog aftrekbaar en ben je zelf eigenaar, eigen groene stroom. Hiermee zet je de prijs ook vast voor 25 jaar en ben je niet afhankelijk van een energiebedrijf. Greenchoice is dit ook het energiebedrijf wat een boete heeft gekregen vanwege oneerlijke verkoop aan de deur? check maar eens op google
groet
Echtgroen

 

Echt een super initiatief! Mijn huis maakt deel uit van een VVE. Is het dan ook mogelijk om als VVE deel te nemen?

 
 

Een heel goed initiatief!

 

Goed plan!

 

Haha, wat een lieve maar onnozele mensen zijn er toch met hun "ik wil me opgeven voor die zonnepanelen"
Net alsof David met zijn schroevendraaier bij die mensen het dak opgaat om die panelen even te bevestigen. Dit is Bright mensen. Geen vage energie maatschappij.

 

Mmmm. Ze leveren 1950 kWh per jaar. Dat is dan 0,23 x 1950 = 448,50 euro per jaar aan stroom. Reken maar dat die zonnecellen zo'n slordige 6500 euro kosten. Maw volstrekt kansloos project zonder bakken subsidie.

 

tja, maar dat is toch juist het model van greenchoice. de investering wordt juist gedragen door greenchoice. dus hoef jij je niet zorgen te maken over subsidies.

 

Leuk bedacht. Zonne-energie is gratis voorhanden: een duurzame bron dus.

Maar het omzetten van die energie in stroom is niet duurzaam zolang er subsidie bij elk paneel moet.

Bovendien fluctueert zonne-energie dusdanig dat er altijd op de achtergrond een heerlijk ouderwetse energiecentrale staat te stoken.

Hoe goed mensen het ook bedoelen, dit werkt averechts.

 

Stichting DOEN en DOEN participaties zijn enorme ratten, net zoals Greenchoice en hun marketing technieken. Maar die domme Nederlanders staan weer in de rij als er iets 'gratis' is.

 

"Stichting DOEN en DOEN participaties zijn enorme ratten" Kun je dat toelichten? Of zijn het ongefundeerde uitspraken uit de rechtse onderbuik?

 

Het is allemaal onderdeel van de Poscodeloterij, need I say more?

 

Beste mensen met dit systeem hangt U aan de energieleverancier vast voor minimaal 20 jaar. 1950kWh krijgt U via de zon a € 0,23 /kWh vast. Wat gebeurd met de prijs van de andere helft? Hier heeft U dus geen keuze meer in en moet betalen wat gevraagd wordt door Greenchoice.
Verder is € 0,23 / kWh voor zonnestroom veel te duur, want als wij onze zonnepanelen verkopen komen wij nu al aan €0,18/kWh op 20 jaar voor een installatie met een omvormer uit Duitsland en gecertificeerde panelen( €6500/36036kWh = €0,18/kWh, rekening houdende met de achteruitgang van de panelen). Als wij dit voor 500 gezinnen zouden installeren spreken we over 1 MWp aan zonnepanelen wat qua inkoop ongeveer €0,20/Wp goedkoper is dan bij kleine afname en betaald U zelfs maar €0,166/kWh bij ons bedrijf. Ik denk dus dat de zonnefabriek de € 0,166 /kWh betaald krijgt en Greenchoice de rest en U voor 20 jaar vastzit aan een onbekende stroomprijs.
Als ik 500 gezinnen bij elkaar krijg doe ik het voor maximaal €0,16 / kWh op 20 jaar ( hoe meer inschrijvingen hoe lager de prijs).
Wilt U zich inschrijven? Stuur dan een mail naar info@desolarshop-systeemhuis.nl

 

Maar installeren jullie het ook zonder dat de mensen een cent moeten investeren? Als je nou eens geen 6500 euro hebt liggen?

 

Middels een groene lening of hypotheek verhoging( rente aftrekbaar)ben je nog altijd goedkoper uit zonder dat je 20 jaar aan Greenchoice vast hangt. Verder als je de woning wilt of moet verkopen is het maar de vraag of de kopers het Geenchoice contract willen overnemen. Bij een eigen installatie is deze van jou en is hij eenvoudig mee te verkopen.

 

het is vast met de beste bedoelingen, maar op deze manier schaamteloos reclame maken blijft 'not done'.

 

Geachte dames/heren,

Ik las in het blad WNF of Greenpeace dat u gratis zonnpanelen plaatst tegen een vaste stroomprijs gedurende twintig jaar. Daar ben ik wel in geintersseerd, maar ik ben geen afnemer van Greenchoice. Ik begrijp dat de- ze actie als is overtekend. Misschien dan de volgende actie?
Kunt u mij nader informeren hierover?

Met vriendelijke groeten,
Henk Findhammer

 

Even een paar zaken recht zetten:
- dit project is zonder overheidssubsidie
- is ook niet nodig, zonnepanelen zijn fors goedkoper geworden het afgelopen jaar
- in steeds meer landen zijn zonnepanelen al goedkoper dan gewoon stroom kopen
- je zit niet 20 jaar vast aan Greenchoice als energieleverancier. Alleen voor de stroom van de panelen sluit je een (overdraagbaar) contract voor 20 jaar. Je overige stroom mag je bij elk ander energiebedrijf inkopen

Was getekend: tevreden klant van Greenchoice die al enkele jaren zonnepanelen op z'n dak heeft.

 

Fantastisch initiatief van Greenchoice. Zal hopelijk de vraag naar zonnepanelen stimuleren.
Groeten,
Kristof
http://www.zonnepanelen-nieuws.be

 

wij zijn een middelbareschool en wij hebben veel ruimte op ons platte dak graag meer info over gratis panelen

Groet Bram

 

gratis panelen is dit zo?????

 

Leuke actie van Greenchoice. Kan een mooie inspiratiebron zijn voor andere bedrijven.

Groetjes,
Bert
http://www.mijn-zonnepanelen.be/offertes

 

Nieuwsbrief