Groei Pinterest vlakt af
Nieuws

Groei Pinterest vlakt af

dinsdag 03 april 2012 14:13

Pinterest groeide sneller dan welke andere site ooit. Daar lijkt nu een einde aan gekomen.

Het sociale prikbord Pinterest was een instant succes. De groei van de bezoekcijfers was indrukwekkend. En zelfs dat is een understatement, want geen enkele andere site slaagde er ooit in om in zo’n korte tijd 10 miljoen Amerikaanse bezoekers per maand te trekken.

Inmiddels lijkt de groei wat af te vlakken. Afgelopen maand nam het bezoek ‘slechts’ met 12 procent toe, terwijl de groei in daarvoor nog 50 procent bedroeg, zo blijkt uit cijfers van ComScore. Pinterest trok vorige maand wel voor het eerst net iets meer dan 20 miljoen bezoekers.

Tegenover CNBC.com trekt ComScore een parallel met de begindagen van Twitter, dat binnen drie maanden zijn bezoek zag vervijfvoudigen naar 20 miljoen unieke bezoekers. Rond dat niveau bleef de dienst vervolgens enige tijd hangen, omdat een deel van de nieuwe gebruikers weer (tijdelijk) afhaakte.

De vraag is of Pinterest, in navolging van Twitter, toch zal blijven groeien of dat de site een kortstondige hype blijkt te zijn geweest. Speculaties over de toekomst van Pinterest mogen in de reacties.

Maarten is op hoofdredacteur Erwin na de meest ervaren internetjournalist in de Bright gelederen. Hij heeft voor vrijwel alle grote sites gewerkt en doet dat nog steeds trouw bij Bright. Zijn hobby's zijn slapen en chocola eten.

Reacties

Pinterest lijkt tegenwoordig meer op de laatste 10 pagina's van een ANWB magazine dan op de ooit leuke selectie van hard zoekende dames die een aardige persoonlijke selectie toonden (als man had je er überhaupt al nooit wat te zoeken).

 

Ik houd meer van 'Fancy'

 

Nieuwsbrief