Grootste papieren vliegtuig vloog zeven seconde
Nieuws

Grootste papieren vliegtuig vloog zeven seconde

maandag 26 maart 2012 14:08

Vorige week maakte het grootst papiervliegtuig ter wereld een vlucht van zeven seconde boven de woestijn van Arizona.

Het papieren vliegtuig, de Arturo’s Desert Eagle, woog 360 kilo en was ruim 13 meter lang. Het was gemaakt uit karton dat ook voor pizzadozen wordt gebruikt. Op woensdag sleepte een helikopter het enorme papieren vliegtuig naar een hoogte van achthonder meter boven een woestijn in Arizona en liet het vliegtuig los. Met een snelheid van zo’n 160 km per uur vloog het toestel ongeveer zeven seconde voordat het door stress op de staart uit de lucht viel en op de grond neerstortte.

De Arturo’s Desert Eagle was een initiatief van Pima Air & Space Museum als onderdeel van het Giant Paper Airplane Project dat als doel had om kinderen enthousiast te krijgen voor luchtvaart en techniek. Het ontwerp van het papieren vliegtuig was gebaseerd op een gevouwen vliegtuigje door de 12-jarige Arturo Valdenegro, winnaar van de paper airplane fly-off. Het grote papieren toestel is echter ontworpen en gebouwd door Art Thompson, die betrokken was bij de ontwikkeling van de B-2 Stealth Bomber.

Ondanks de crash is de missie van het museum gelukt. Nadat de 12-jarige Arturo Valdenegro zijn ontwerp levensgroot had gezien zei hij dat hij zeker wist dat hij later ingenieur wilde worden.

David schrijft al sinds jaar en dag voor Bright en heeft het voorrecht de meeste gadgets te reviewen voor de enige echte Uitpakparty. Van alle gadgets houdt David het meest van robotica en hij heeft een voorliefde voor wetenschap in al zijn facetten.

Reacties

"Het was gemaakt uit karton at ook voor pizzadozen wordt gebruikt"

Leuke woordspeling...

 

Papier vliegtuig next level!

 

secondeN

 

Nieuwsbrief