Grote Samsung-tablet met retina-scherm op komst
Nieuws

Grote Samsung-tablet met retina-scherm op komst

dinsdag 31 juli 2012 07:49

Samsung werkt aan een tablet met een 'retina-scherm', oftewel een hoge resolutie met meer pixels dan de iPad.

 

Uit stukken in de rechtszaak tussen Apple en Samsung blijkt dat de Koreanen werken aan een 11,8 inch tablet met een resolutie van 2560 x 1600 pixels, wat meer is dan het 'Retina-scherm' van de iPad (2048x1536). De P10 zou een pixeldichtheid van 256 ppi krijgen, wat volgens de Apple-logica goed genoeg is om 'Retina' te mogen heten.

Apple gebruikt de term 'Retina display' voor schermen waarbij de afzonderlijke pixels op de normale kijkafstand niet meer van elkaar zijn te onderscheiden. Het is in feite niet meer dan een marketingterm. Behalve de iPad (264 ppi) hebben ook de iPhone (330 ppi) en de nieuwe MacBook Pro (220 ppi) volgens Apple 'retina displays'. Samsungs nieuwe tablet zou er ook onder vallen.

Met een beelddiagonaal van 11,8 inch is de P10 wel een slag groter en wordt dit een van de flinkste tablets. Mogelijk gaat het model, dat behalve over Wifi ook beschikt over 4G mobiel internet, werken met Windows 8. Microsofts Surface-tablet heeft immers ook een relatief groot scherm (10,8 inch). Afgelopen weekend lekte ook de komst van twee Samsung Windows Phones uit via de stukken in de rechtszaak.

Mocht de P10 al bijna klaar zijn voor een introductie, dan zou Samsung de grote tablet kunnen tonen tijdens de IFA-beurs in Berlijn eind augustus. Bovendien heeft Samsung een mysterieus Galaxy-evenement gepland staan over twee weken in New York.

Tonie was in 1999 een van de eerste bloggers in Nederland. Sinds onze start in 2005 doet hij dat ook voor Bright. Sinds 2014 is Tonie de eindredacteur van Bright.nl.

Reacties

Hmm... Waar stinkt het hier naar? Ja, volgens mij is het een na-aap. Goh wat zie je die toch veel tegenwoordig de dag, erg jammer.

 

Waar stinkt het dan naar?
Apple speelt zo als gewoonlijk mooi weer met de vindingen/producten van een ander.
Duidelijk een voorbeeld van pronken met de veren van een ander.

 

Dat Samsung kwaliteit schermen bouwt vond Apple ook want Samsung levert de Retina's in de iPad3.
Apple zelf bouwt geen schermen en is dan ook volledig afhankelijk van de Aziatische producenten.

 

@sowieso heeft niet helemaal gelijk! De schermen komen van sjamsung, sharp en LG

 

Volgens mij komt het scherm van de eiPad (ja ja zo flauw staat dat nou) van Samsung. Maar een ding is zeker Apple maakt ze niet hebben ze de kunde en de middelen niet voor.

 

Samsung is juist blij dat ze aan apple mogen leveren.

 

Grapjas.

 

Dick heeft zeker gelijk

 

Ja jij kan het weten :)

 

Nieuwsbrief