Grote weblogs gebruiken Wordpress
Nieuws

Grote weblogs gebruiken Wordpress

donderdag 12 april 2012 15:16

Bijna de helft van ’s werelds belangrijkste weblogs maakt gebruik van Wordpress.

48 Procent van de belangrijkste blogs draait op de software van Wordpress, zo blijkt uit onderzoek van Pingdom onder de Technorati-top100. Drie jaar geleden, toen Pingdom hetzelfde onderzoek ook al eens uitvoerde, stond Wordpress nog op 32 procent.

De grote verliezer in de afgelopen drie jaar is TypePad, dat in 2009 nog 16 van de 100 invloedrijkste blogs draaiende hield en nu niet verder komt dan twee blogs. Movable Type daalde van 12 naar 7 blogs. Het nummer één weblog, The Huffington Post, maakt nog wel gebruik van Movable Type.

Drupal (waarop Bright.nl draait) steeg de afgelopen jaren van 4 naar 6 blogs binnen de top100, terwijl Tumblr een nieuwe binnenkomer is met 1 weblog. Een belangrijke categorie binnen de top100 vormen ook de custom-blogsystemen. Die worden gebruikt door 14 van de 100 weblogs.

Maarten is op hoofdredacteur Erwin na de meest ervaren internetjournalist in de Bright gelederen. Hij heeft voor vrijwel alle grote sites gewerkt en doet dat nog steeds trouw bij Bright. Zijn hobby's zijn slapen en chocola eten.

Reacties

Binnenkort overnamebod van facebook op wordpress

 

Zeg dan niets

 

Nieuwsbrief