Guerrilla straatmeubilair voor de gelukkige vinder
Creative Class

Guerrilla straatmeubilair voor de gelukkige vinder

dinsdag 22 mei 2012 14:58

De meeste mensen zien de dingen zoals ze zijn. Jurjen Semeijn loopt door Amsterdam en ziet in alles meubilair.

Gelukkig heeft hij voor dat soort gevallen meestal een draadloze cirkelzaag, liniaal, stift en schroeven op zak. Daarmee gaat hij zijn omgeving te lijf, zonder een van tevoren uitgestippeld plan. Je zou hem een freestyle meubelontwerper kunnen noemen, zelf noemt hij het 'guerrilla upgrading'.

Semeijn werkt on the spot en dus is snelheid geboden – vandalisme en kunst liggen soms niet ver uit elkaar. Op de site van de creatieve studio die Semeijn oprichtte, houdt hij bij hoeveel tijd hij aan elke stoel besteedt. Een zitje uit plantenbakken nam niet meer dan tien minuten in beslag, in 35 minuten bouwde hij van een stapel pallets twee comfortabel ogende fauteuils.

Wie denkt op de website ook zo’n originele stoel aan te schaffen, komt bedrogen uit. Semeijn laat de stoelen achter nadat hij er klaar mee is, voor de gelukkige vinder om mee naar huis te nemen.

Ogen open houden dus en extra aandacht besteden aan de aanplakborden voor politieke partijen, het favoriete materiaal van Semeijn. Laat die verkiezingen maar komen.

Reacties

Waarom staat er bij elk "ontwerp" een prijs van een bovengemiddeld maandsalaris?....dat is niet hetzelfde als voor de gelukkige vinder.....of is het juist vindersloon???

 

De bovengemiddelde prijs is een indicatie voor verzamelaarswaarde, wat een gek er voor geeft. Het zou ook zomaar meer kunnen zijn. Kunst is nou eenmaal een waardevastere investering dan aandelen in bijvoorbeeld Facebook.

De gelukkige vinder kan, als ie het goed speelt, een aardig slagje slaan bij de verkoop ervan. Of niet natuurlijk.

 

Nieuwsbrief