Hacker krijgt Google Maps werkend op iOS 6
Nieuws

Hacker krijgt Google Maps werkend op iOS 6

maandag 24 september 2012 13:21

Een hacker heeft Google Maps op iOS 6 werkend gekregen.


Niet alles wat Apple uitbrengt is fantastisch. Dat liet Tonie in zijn top 5 al zien. In deze top 5 werd ook de nieuwe Maps-app van iOS 6 genoemd, die veelal foutieve informatie over locaties weergeeft en lang niet alle functies bezit van het oude en vertrouwde Google Maps. iOS-hacker Ryan Petritch, die erg actief is in de jailbreak-scene, heeft een manier gevonden om Google Maps weer op iOS 6 te gebruiken.

De gehackte Google Maps-app van iOS 5.1 bevat op dit moment nog veel bugs, maar de basisfuncties werken wel. Petritch kan nog geen releasedatum geven, want de app gebruikt op dit moment nog bestanden van iOS 5.1 en werkt daarom alleen op specifiek gehackte toestellen. Of deze methode ook weer kan worden omzeild, is nog de vraag. Mocht de gehackte Google Maps door het grote publiek daadwerkelijk op iOS6 gebruikt kunnen worden, zal de app via de jailbreak-store Cydia uitgebracht worden. Hier heb je echter wel jailbreak voor nodig.

Wie zich niet aan een jailbreak wil wagen, moet wachten tot Apple zijn Maps-app verbetert of tot Google zijn eigen Maps-app voor iOS uitbrengt. Google heeft dit niet uitgesloten: "Ons doel is om Google Maps voor iedereen beschikbaar te maken die het wil gebruiken, ongeacht het toestel, de browser of het besturingssysteem." Het is natuurlijk ook altijd nog mogelijk om Google Maps in de browser van je iPhone te openen.

Onderstaande video laat de werkende Google Maps op de gejailbreakte iOS 6 zien.

Daniël schrijft voor RTL Nieuws en RTL Z over technologie, van smartphones en slimme stofzuigers tot privacy en asymmetrische encryptie. Houdt van espresso, de middeleeuwen en terabytes.

Reacties

Joh wat goed. Ik heb de Pro en hij doet het niet. De Free doet het wel. Maar ik waag mij niet aan jailbeak. Er zij meer applicaties die het niet oed doen met iOS6. Slechte zaak van apple

 

Slechte zaak van Apple?? Of van de ontwikkelaar??
Een beetje goede ontwikkelaar had zijn app natuurlijk allang klaargemaakt voor iOS6..niet voor niks mogen zij veel eerder met een OS stoeien.

Ga klagen bij de ontwikkelaar van de app die het niet doet..niet bij Apple.

 

Pff wat een moeite voor iets dat standaard op een echte smartphone zit.

 

Geef de Apple een beetje de tijd. Ik ga er vanuit dat Apple, door alle ophef, nu alle zeilen bijzet om de Maps te verbeteren.

 

@daejji. Inderdaad je hebt helemaal gelijk, ga klagen bij de ontwikkelaar van de app.... En dat is Apple.... Het is Apple die er alles aan wilde doen om een eigen maps functie te ontwikkelen, maar ontwikkelen is één, en het geheel uitermate betrouwbaar maken is twee. Het gaat mijns inziens nog zeker een jaar duren voor de eigen maps van Apple on par kunnen zijn met Google maps. En dat is als alles mee zit, en honderden miloenen dollars in deze app worden geinvesteerd...

 

Hij zei: "Er zij meer applicaties die het niet oed doen met iOS6".
Vandaar dat ik zeg dat hij daarvoor niet bij Apple moet zijn maar bij de ontwikkelaars van die apps.

 

Ik woon op Curacao en van dat eiland heeft Apple nog nooit gehoord. Geen enkele weg staat er meer op.

 

wow, oeps!

 

Eric Schmidt van Google heeft trouwens gezegd dat er nog geen Google Maps-app in de App Store op goedkeuring wacht, het kan dus nog wel even duren voordat Google zelf die losse app kan gaan aanbieden. 

 

Nieuwsbrief