Hakken als een Eames-stoel
Nieuws

Hakken als een Eames-stoel

woensdag 28 oktober 2009 14:22

Vorige week opende schoenenmerk United Nude zijn eerste flagshipstore in Amsterdam.

Tot nog toe kon je de schoenen van United Nude het gemakkelijkst online kopen. Vanaf vorige week gelukkig ook in de Amsterdamse Spuistraat, waar de Wall of Light haast meer een hoogtepunt vormt dan de conceptuele high-end schoenen. Naast de flagshipstores in Amsterdam, en één in Shanghai opent het merk volgend jaar een winkel in New York.

United Nude (UN) is een ontwerpbureau en merk dat in 2003 is opgezet door de Nederlandse architect Rem D. Koolhaas (het neefje van) en de Britse schoenendesigner Galahad JD Clark (de zoon van). Zowel architectuur als interieur is de leidraad voor de schoenontwerpen United Nude. Hakken als een Eames-stoel, blokvormen, carbon hakken, möbius-ringen: de schoenen zijn echt wat anders dan je kent.



Vorig jaar viel ik voor een paar multi-coloured fold schoenen. Die moest je toen bij gebrek aan een winkel online kopen. Groot risicomet schoenen, maar ja, ze waren zo mooi. Eenmaal aan mijn voeten blijken die stelten zo hoog dat je er maar kort op staan kan. Terwijl je die schoenen nou juist aan wil op een feestje, waar je veel meer staat dan tijdens een werkdag. Je raadt het al, ze staan vooral mooi in de kast. Dat had door een real-life test in de winkel voorkomen kunnen worden.

Ingeborg blogt voor Bright.nl al sinds de start in oktober 2005. Haar specialiteiten zijn architectuur, stedenbouw, design en duurzaamheid.

Reacties

Oe! Die Lo Res zijn erg gaaf. Helaas niet met iets lagere hak ;)
 
afbeelding van Ingeborg van Lieshout
Staat vast prachtig onder je bureau ;-) En een wandelingetje naar de koffie is ook belangrijk...!
 

Ha, die Eames hakken zijn te gek. Maar ja, ik ben een man :P

 

Deze muliticoloured is gewoon te krijgen bij Bojangles in Haarlem.

Zag die eames geloof ik ook al in Arnhem tijdens de Biënnale.

 

Heb ze daar inderdaad lange tijd geleden in mijn handen gehad. Helaas hadden ze ze niet in de maat van mijn lief.

 

Ik vind het concept wel heel gaaf. Vooral van de winkel. Laatst hadden ze in RTL Boulevard ook een item over de ontwerper.

De schoenen zijn echter niet echt mijn smaak...

 

OP de zeedijk zit een schoenenzaak en die heeft deze modellen al heel lang. Een vriendin van me loopt al dik een jaar op eames. Volgens haar lopen ze prima.

 

Nieuwsbrief