Handgemaakte data sjaals
Creative Class

Handgemaakte data sjaals

woensdag 11 januari 2012 10:08

Een verkoopster op de DIY-marktplaats Etsy gebruikt de website-statistieken als breipatronen voor haar sjaals.

Ik houd van Etsy. Alles wat ik in een normale winkel niet kan vinden, is vaak op de één of andere manier wel op Etsy verkrijgbaar. Op de marktplaats voor DIY'ers worden producten aangeboden die specifiek door de aanbieders zijn gemaakt of uitgekozen. Denk aan vintage en veel huisgemaakte, unieke producten.

De sjaals van verkoopster Natalie Rachel zijn ook uniek. Zij breide twee sjaals van verschillende Etsy website-statistieken. De eerste sjaal is gebaseerd op het aantal nieuwe leden en verkochte spullen per maand, dat resulteerde in dit ontwerp. De tweede sjaal, gebaseerd op het aantal producten dat vintage, huisgemaakt of aangeleverd is, bestaat uit drie kleuren en ziet er een stuk warmer uit.

De sjaals kosten respectievelijk 240 en 200 euro, maar dan heb je ook iets heel unieks.

Daniël schrijft voor RTL Nieuws en RTL Z over technologie, van smartphones en slimme stofzuigers tot privacy en asymmetrische encryptie. Houdt van espresso, de middeleeuwen en terabytes.

Reacties

Als je daar 200€ voor betaald ben je gek! Om je nek ziet niemand de statistieken die overigens niemand boeien!
#datluchtop

 

...ik weet een betere...

Laten we voor elke keer dat het woord 'geld' in de krant geschreven word een zakje met hondenpoep in een boom hangen... Naam: "Geld groeit aan de boom maar stinkt wel..."

Wat een gezocht project weer...

 

Zeker van breienbreien.nl?

 

Zeer nutteloos!

 

Warm is ie toch wel.

 

Tja...... apart, maar mooi is anders, en de prijs is helemaal om je dood te schrikken :)

 

Mensen, het gaat hier toch om iets anders dan die prijs? Het is een concept, een idee. Als de prijs zo laag zou zijn als van een H&M sjaal zou er een groepje kids Bangladesh aan het werk moeten. Ze breit ze zelf dus, en dan is 200€ nog goedkoop.

Overigens zijn er mensen die met een klokje of zonnebril rondlopen van over de 25.000 €. De directeur van Rolex zei het al ooit: 'wie een Rolex draagt is niet geïnteresseerd in de tijd'.

 

Ik vraag me af of mensen hier beseffen hoeveel uur werk het breien van een sjaal eigenlijk kost. De reden dat je sjaal uit noord korea zo goedkoop is, is omdat iemand voor een hongerloon heeft gewerkt. Zie ook slaveryfootprint.org gemiddeld werken er 25 mensen full time om alle junk die jullie verwende nesten consumeren te maken.

200 dollar is een eerlijke prijs. Dn doe je maar een keer ergens zuinig mee.

 

Ik geloof dat iemands moeder bright leest en ook nog reageert. Zozo.. :-)

 

Nieuwsbrief