Hangslot voor Ben & Jerry's pints
Nieuws

Hangslot voor Ben & Jerry's pints

dinsdag 29 mei 2012 13:09

Zal aan het warme weer liggen maar Dewi ziet overal ijsdesign om zich heen.

Shapeways, het platform waar je 3D-prints kunt laten maken van je eigen technische tekening of een ontwerp van een communitylid aan kunt schaffen, maakte deze week bekend te experimenteren met een nieuw materiaal. Een flexibel plastic met de elastische eigenschappen van rubber. Na de testperiode – tot 20 juli kun je je ontwerpen in het Elasto Plastic laten printen – wordt besloten of het materiaal aan het vaste assortiment wordt toegevoegd. Mijn eerste gedachte? Van dit rubber kun je een custommade ijsklontjesmal bedenken, weg met die saaie vierkante klontjes! Wie bedenkt de vorm van de zomer?

Wie zijn ijsdesign liever aan professionals overlaat, hoeft niet verder te kijken dan de Quick Pop Maker, het eerste product van Zoku. Vorig jaar won het creatieve collectief verschillende design awards voor deze uitvinding waarmee je zelf ijsjes maakt, nu is ‘ie te koop. De Quick Pop Maker bewaar je in de vriezer en haal je eruit wanneer je zin hebt in ijs. Giet sap, yoghurt, vers fruit of een alcoholische cocktail in de mal en de ijsjes vriezen op waar je bij staat. Door de gepatenteerde techniek komt daar geen elektriciteit bij kijken, dus je hoeft er je tuinstoel niet voor uit. Binnen negen minuten zijn de ijslolly’s klaar. Een bijbehorend receptenboek helpt bij gebrek aan creatieve ideeën. Te koop via Bamarang.

Je verheugen op ijs kan ook uitmonden in een grote teleurstelling. Wanneer je denkt een emmertje ijs in de vriezer te vinden, om er vervolgens achter te komen dat je huisgenoot of geliefde die soldaat heeft gemaakt bijvoorbeeld. Een Ben & Jerry’s klant opperde een gadget die dit voorkomt: een beugelslot met cijfercode die precies op een karton Ben & Jerry’s past. Ben & Jerry’s snapte de frustratie en besloot het slot, dat de naam Euphori-Lock kreeg, in productie te nemen. Hij is te koop via de Amerikaanse site en je ijs voortaan veilig. 

Nieuwsbrief