Havo-scholier wil pizzabezorgers te vlug af zijn met automaat
Nieuws

Havo-scholier wil pizzabezorgers te vlug af zijn met automaat

donderdag 19 november 2015 16:07

Zitten consumenten te wachten op een pizza uit een automaat? De 18-jarige havo-scholier Jordi Hillenga denkt van wel.

Vanaf morgen kun Groningers een pizza uit zijn automaat halen. Hillenga wil met zijn automaat de strijd aangaan met pizzabezorgers.

Hij denkt dat zijn pizza's net zo lekker zijn, bijna meteen klaar en een stuk goedkoper (4,99 euro voor een margarita, 5,99 voor een pizza salami, hawaii of pesto). Bovendien krijgen klanten een servetje en een pepermuntje bij de pizza, waardoor die ook geschikt is om onderweg op te eten.

Hillenga's eerste automaat wordt morgen in gebruik genomen bij een Jumbo-supermarkt in het Groningse voetbalstadion Euroborg.


Euroborg
Die locatie is niet toevallig gekozen, vertelt Hillenga: "De Euroborg was al vanaf de eerste minuut een potentiële toplocatie: er zitten veel scholieren en een voetbalstadion. 's Avonds rijden de pizzakoeriers er af en aan naar de bedrijven die op het park zitten."

Hillenga wil het concept binnen vijf jaar landelijk uitrollen, met 100 automaten op vliegvelden, pompstations en treinstations. "Maar eerst even afwachten of dit aanslaat."

Door RTL Z

RTL Z biedt nieuws en inspiratie voor ondernemende mensen. Business, finance, tech, life en opinie. Business, not as usual. KPN kanaal 11, Ziggo kanaal 12. Met onder meer techprogramma Bright TV, Bright Business en de Bright Update.

Reacties

Bij een voetbalstadion (wat Euroborg is) staan er al snel 20 man bij zo'n apparaat. Dan sta als 20e wel 80 minuten te wachten... Ik denk dat hij er wel een paar meer kan neerzetten.

 

Hier in het Noorden bestaat zoiets al wat langer (http://pizzomaten.se/). Ik geloof niet dat het hier een groot succes is. Ik heb eerlijk gezegd nog nooit een automaat zien staan. Hopelijk slaat dit concept beter aan in Nederland.

 

Ik laat mijn pizza altijd bezorgen omdat ik dan de deur niet uit hoef...en wachten doe ik dan lekker voor de buis en niet in een rij voor een automaat.

 

Nieuwsbrief