Hebben! Facebook test 'Want'-knop
Nieuws

Hebben! Facebook test 'Want'-knop

dinsdag 09 oktober 2012 13:33

Naast Liken kun je op Facebook binnenkort ook spullen op een verlanglijstje zetten of zelfs direct kopen.

Al maanden gaan er geruchten dat Facebook naast ‘Like’ ook een ‘Want’ knop gaat inbouwen in het sociale netwerk. In juni vonden ontwikkelaars al een ‘Want’-knop in de code van Facebook, nu is er ook officiële bevestiging. De site AllFacebook kreeg desgevraagd van Facebook te horen dat er inderdaad getest wordt met het direct via het sociale netwerk kopen van dingen.

Een paar bedrijven kunnen al experimenteren met de ‘Want’-knop. Zien mensen op Facebook iets dat ze willen hebben, kunnen ze het direct kopen of op een verlanglijstje zetten. Deze manier van online winkelen zien we de laatste tijd steeds vaker. Sites als Svpply en The Fancy combineren Pinterest-achtig plaatjes kijken met zo’n koop-nu-knop, waarbij ze zelf een graantje meepikken van de verkopen. Apple scheen afgelopen zomer al interesse hebben The Fancy over te nemen.

Facebook lijkt een iets andere route te kiezen: zij innen geen bedrag per verkocht product. Analisten denken dat Facebook geld gaat vragen voor het plaatsen van producten op de verlanglijst. Dat zou logisch zijn; nu al komen de likes op bedrijven die Facebook meer betalen, hoger in je timeline te staan. En met zijn miljard gebruikers heeft Facebook genoeg potentiële klanten bij elkaar. Wanneer Facebook de functie voor alle gebruikers gaat introduceren is nog niet duidelijk, wel is er al een gifts-functie. Een Nederlandse vertaling is er trouwens ook nog niet. Suggestie: Hebben!

Floris wordt enthousiast van gadgets, films, series en games, maar als er iets slechts tussen zit begint hij al snel te brommen. Wordt daarom door collega's ook wel 'de Maarten van Rossem van de techjournalistiek' genoemd. Die geuzenaam draagt hij met trots.

Nieuwsbrief