Het Huis van Morgen

donderdag 16 maart 2006 18:42

KPN is tegenwoordig van alle markten thuis maar het publiek is wat innovatiemoe.

Daarom de online sitcom Het Huis van Morgen. Immers: what you see is what you want.

Isabel staat te tutten: 'En? Lekker casual toch?'


Vandaag presenteert KPN de online sitcom Het Huis van Morgen. In het huis woont de familie van Morgen, het virtuele breedbandgezin van KPN. De site geeft je een kijkje in het privéleven van vader, moeder en hun drie kinderen. De korte en komische episodes spelen zich af in de diverse vertrekken van het huis, waarbij steeds een bijrol is weggelegd voor een nieuwe dienst of product van KPN. 'Een uniek concept', zegt KPN woordvoerster Maaike Scholten. ‘Het is de eerste soap die alleen via internet te bekijken is. Ondertussen maak je kennis met nieuwste technologieën en producten die onderweg zijn.’


Mickey is natuurlijk aan het gamen: 'Wat nou? Oprotten!'


Met de komst van mobiele telefonie en bellen via internet heeft vaste telefonie zijn langste tijd gehad. Zelfs kabelaars zoals UPC en Casema bieden tegenwoordig telefonie en internet aan en dus is ook KPN zijn portfolio aan het uitbreiden. De nieuwe taktiek heet triple play. Scholten: 'Internet, televisie en telefonie, zowel vast als mobiel, lopen straks over één netwerk en kunnen aan elkaar geknoopt worden. We zijn hard bezig om breedband naar de klant te brengen en verglazen tot in de woonwijken. Dat aan elkaar knopen leidt dan natuurlijk weer tot nieuwe mogelijkheden. In de toekomst gaat internet via je televisie of stuur je per e-mail een filmfragment door terwijl je zit te kijken.’


Sofie probeert Balkenende aan de lijn te krijgen: 'Nee, het is heel privé.'


Aan de hand van een vorig jaar gehouden onderzoek werd duidelijk dat veel huishoudens nog te onbekend zijn met de nieuwe mogelijkheden op het gebied van telefonie-, televisie- en internetdiensten. En nogal ongevoelig zijn geworden voor voorbeelden zoals Scholten zojuist gaf. Daarom investeert KPN in een nieuwe aanpak. Centraal staat dat KPN het publiek laat zien hoe de meest recente producten werken en wat je eraan hebt. Vanuit de gedachte: what you see is what you want. Dus worden in Het huis van Morgen herkenbare, alledaagse situaties getoond. In een van de filmpjes zien we de vader van het gezin in de keuken staan terwijl hij onder het koken een partij tennis op tv volgt. Hij mist een belangrijk moment als zijn zoon voor het beeld gaat staan. Die wijst hem erop dat hij met zijn 'personal videorecorder' ook kan terugspoelen tijdens een live-wedstrijd. Vader blijft verwonderd achter. Aan het einde van elk filmpje kan je kiezen voor meer info over de dienst of het product.


Pa en ma in bed, kijkend naar tv. 'Die rode heeft het gedaan.'


Toch is het wat voorbarig om over een sitcom slash soap te spreken. Het opbouwen van spanning in de korte scenes is knap gedaan. Zo flirt de moeder van het gezin via de telefoon met een 'collega'. Wie is dat dan? Hoe lang is dat al gaande? Hoe onschuldig is het nog? Dat wordt helaas allemaal niet duidelijk. Kunnen we nog meer 'afleveringen' verwachten eigenlijk? Het persbericht meldt dat Het Huis van Morgen steeds aangevuld zal worden met nieuwe diensten. 'Op die manier is het voor het publiek mogelijk de familie van Morgen te blijven volgen en op de hoogte te blijven van nieuwe diensten.' Mooi gegeven maar ik vrees dat de ontwikkelingen bij KPN niet snel genoeg zullen gaan om de spanning van een soap vast te kunnen houden voor een groot publiek.

Een kleine verrassing is nog wel in het huis aanwezig. In de kamer van de blonde Isabel zit een easter egg verstopt dat leidt naar een verborgen scene. (Tip: mag het licht uit?)


Reacties

en in de kamer van de ouders zit ook een easter egg... (Tip: iets om het bed mee te besturen?)
 
afbeelding van Erwin van der Zande
In de kamer van die Mickey ook. Hint: Bowling for Columbine.
 
afbeelding van Erwin van der Zande
En in de woonkamer ook. Achter de kast!
 
Een blooper in de keuken...!
 
er zit een blooper in de kast van die Breezah!
 
en in de woonkamer onder de salontafel!
 
Striptease in het kantoortje!
 
Zet eens een ander kanaal op in de slaapkamer van de ouders....
 
Sorry, niet goed gelezen...
 
Witte schakelaar rechts in Isabelles kamer.
 
Ziet er prachtig uit deze site, mooi gebruik van Flash en leuk idee van KPN om dit concept verder uit te werken.
 

Nieuwsbrief