Hickies maken van je veterschoen een instapper
Nieuws

Hickies maken van je veterschoen een instapper

woensdag 02 mei 2012 14:29

Veters gaan los, worden dan vies en je struikelt erover. Vervang je veters door Hickies en je veterschoen wordt een instapper.

De Argentijnse Mariquel en Gaston hadden het idee dat ze het veter strikken na jaren ervaring nog steeds niet lekker onder de knie hadden. En het ziet er ook niet uit zo’n knoop, zeker niet als je een dubbele legt zoals ik altijd doe. Mariquel en Gaston gingen er eens op letten, en zo'n beetje elke schoenenfabrikant verbergt die lelijke lus in productfoto’s. Het Argentijnse koppel zag een gat in de markt en zoals dat tegenwoordig gaat, zet je je idee dan op Kickstarter.

Hickies heet het product en meer dan een elastiekje is het eigenlijk niet. Maar dat wil niet zeggen dat je net zo goed zelf een postelastiek door je schoenen kunt lussen. Hickies zien eruit als een sportarmbandje en zijn volgens de makers van een speciaal extra rekbaar rubber dat toch altijd weer z’n oorspronkelijke vorm aanneemt. Als je je veters erdoor vervangen hebt, hoef je ze nooit meer los te doen; elke schoen verandert in een instapschoen. Er zitten er viertien in een pakje, genoeg voor een paar schoenen. Mocht de Kickstart slagen dan kosten Hickies straks 17 dollar, zo’n €13. 

Nu zijn er 16 verschillende kleurcombinaties, komt het product er echt, wordt dat nog uitgebreid. Hickies heeft met nog 43 dagen te gaan al meer dan de helft van hun benodigde budget opgehaald. De slimme veters moeten in juli op de markt komen. Prima overbrugging tot Nike eindelijk met die Power Laces uit Back To The Future II komt.

Floris wordt enthousiast van gadgets, films, series en games, maar als er iets slechts tussen zit begint hij al snel te brommen. Wordt daarom door collega's ook wel 'de Maarten van Rossem van de techjournalistiek' genoemd. Die geuzenaam draagt hij met trots.

Reacties

Test

 

Simpel maar geweldig idee! Ik vind veters ook verschrikkelijk. En veters zijn ook altijd -of- van die gladde dingen die hoe dan ook weer los raken -of- van die stroeve die je bijna niet meer los krijgt. Een tussenweg lijkt niet te bestaan.

 

Ik vind het een vreselijk idee. Die kleuren zijn nog wel grappig, maar die vorm! wat afzichtelijk. doet me ook een beetje denken aan die feters van de jaren 90 die zichzelf opkrulden en je dus niet hoefde te strikken. Ik zie dit eenzelfde dood sterven

 

Oh god ja, van die neon-gele krul-dingen, ook zo lelijk. Ik was ze alweer vergeten :-)

 

Nieuwsbrief