Hier nog geen importverbod Galaxy Tab
Nieuws

Hier nog geen importverbod Galaxy Tab

donderdag 11 augustus 2011 22:01

In Nederland komt voorlopig geen importverbod van de Samsung Galaxy Tab.

De Nederlands rechter wil in tegenstelling tot zijn Duitse collega nog niet meteen overgaan tot een importverbod voor de tablet van Samsung, nu Apple beweert dat het apparaat inbreuk maakt op zijn patenten en modelrechten. In de rest van Europa is de verkoop van de Galaxy Tab dinsdag verboden door een beslissing van de Duitse rechter. In Nederland kan zo'n verbod er pas half oktober komen, bleek donderdag tijdens de tweede zittingsdag, waarvan Webwereld verslag deed.

Apple eist in Nederland ook een importverbod van de Galaxy S-smartphone die al langer te koop is. De Galaxy Tab 10.1 wil Samsung later deze maand hier op de markt brengen. De rechter doet op 15 september uitspraak in het kort geding en een importverbod kan op zijn vroegst 13 oktober volgen. Samsung heeft dus enkele weken om zijn product in Nederland te slijten, terwijl de verkoop in de rest van de EU stil ligt.

Beide bedrijven onderhandelen nog of de Galaxy Tab 10.1 toch in de tussentijd op de markt kan komen. Samsung wil ook een bodemprocedure tegen Apple voeren wegens schending van vier 3G-patenten. Apple is overigens ook een Europees proces tegen Motorola vanwege diens Xoom-tablet gestart.

Tonie was in 1999 een van de eerste bloggers in Nederland. Sinds onze start in 2005 doet hij dat ook voor Bright. Sinds 2014 is Tonie de eindredacteur van Bright.nl.

Reacties

Slechte rechters in Nederland, alles gaat zo ontzettend langzaam

 

Apple is the new evil.

 

Oh ja, jij hebt er verstand van......

 

Apple gaat straks een rechtzaak tegen Nederland aanspannen omdat het zo lang duurt. Ach ja, ze blijven zielig daar bij appeltje.

 

Appel mag mooie spulletjes hebben. Maar Samsung ook. Bedenk maar weer eens iets nieuws das beter dan huilen bij de rechter

 

Dat is nu het probleem juist. Apple heeft een innovatief karakter, maar eigenlijk bestond alles al. Ze hebben er een mooie verpakking omheen gedaan en een mooie naam gegeven, maar dat neemt niet weg dat een HP al een tablet had en dat Nokia en LG al in 2004 op de proppen kwamen met SmartPhones.

Apple leeft in een eigen wereldje en weten door goede marketing hun fans daar ook mee in te nemen.

Alles wat Apple heeft aangevoerd is van algemene aard en totale onzin al je er wat langer naar kijkt.

 

Apple moet uitkijken dat de consument zich niet tegen hen gaat keren. Je intellectuele eigendom beschermen is prima, maar dit gaat erg ver. Het is te hopen dat de Tab hier geen verbod krijgt, en dat Apple geen stappen tegen de Xoom door gaat zetten, want ook al maakt Apple geweldige producten, een markt waarin de iPad de enige tablet is, is in geen enkel opzicht goed te noemen. Bovendien heeft Apple blijkbaar geen hoge pet op van ons, als ze denken dat wij het verschil tussen een iPad en een Samsung Galaxy Tab niet kunnen zien. Laat staan een Xoom, die ziet er al helemaal anders uit.
Ik maak met veel plezier gebruik van verschillende Apple-producten, maar dit gedrag lijkt me nu niet direct bevorderlijk voor het imago van Apple als bedrijf.

 

Ik denk dat het een goede zaak is dat de NL rechter wat meer de tijd neemt. Ik hoop dat de Samsungproducten niet verboden worden in NL. Dan zal er vast een grijze/zwarte markt ontstaan voor Samsung producten. En ik vind de concurrentiewijze van Apple niet erg beschaafd.

 

Google : Do no Evil
Apple : Be Evil

 

Apple mag nu wel ophouden met deze BS. Samsung is notabene hun hoofdleverancier. En net wat je zegt...alsof de consument het verschil niet gaat zien, rot toch op! Alsof het hele tablet idee van Apple is... Mafkezen.

Straks komt er nog een rechtszaak van Apple om appels wereldwijd..'ja ze dragen onze naam, kan niet. 1€ per appel graag'

 

Helemaal met jullie eens. Nu snap ik ook dat als je iets moois maakt dat niet iedereen dat mag kopiëren. Wat is ik echter niet kan rijmen is hoe dat bij bijvoorbeeld een laptop zat. Redelijk vergelijkbaar product en veel aanbieder. Ik kan me niet herinneren dat IBM (mag iemand op wiki uitzoeken wie de eerste was :-) iedere vorm van laptop pr

 

Ik ga een Samsung kopen. Dan is het ook gedaan met die rotte Appel censuur.

 

Iedere vorm van concurrentie cq nieuwe laptop probeerde tegen te werken. Met deze machtsbeluste drang om iedereen een hak, plus privacy issues, verdienen zij van mij geen 10 voor het businessmodel. De klant gaat een keer tegen werken, zoals eerder al geopperd.

 

Ik snap niet waarom iedereen tegen Apple is. Het enige Apple doet is Samsung aanpakken. Dit is volkomen terecht, want Samsung heeft bijna de hele iPad gekopieerd.

Ik denk dat de meeste bedrijven dat zouden doen als je met een revolutionair product komt wat vervolgens door iedereen nagemaakt word

 

Dit is een geval van een pot verwijt de ketel dat ie zwart ziet.

Het enige innovatieve van Apple is het samen laten werken van verschillende onderdelen dmv iOS. Wat goed gebeurd.

De rest is gejat.

 

Ik heb een dubbele mening.
1: Apple heeft gelijk, dit is een markt die Apple heeft gemaakt. Zonder iPad was dat andere apparaat er niet.
2: ik denk dat door concurrentie er in totaal veel meer tablets verkocht worden, dus ook meer iPads. Apple snijdt zich dan hiermee in de vingers.

 

Apple heeft niet alleen de markt gemaakt, het heeft ook industrial design vermoord. Door less is more tot het absurde te drijven (weet trouwens niet waarom iCal dan zo lelijk moet in Lion, rare uitschieter!) is iedereen maar van die smakeloze minimalistische doosjes gaan maken. Als ik rechter was zou ik de gelijkenis daarvan gelijkscharen met de gelijkenis van pleepapier. De iPad is helaas door Apple zelf tot soortnaam gemaakt. Had er nog een vleugje frivoliteit van de eerste iMac ingezeten, dan was het terecht om gelijk uitziende tablets te weren, maar in dit geval, hoe banaal kun je een product maken?

 

Zuur... die gasten van Apple. Steve heeft mooie dingen gemaakt, maar hij is inmiddels de weg kwijt. Naar mannetje aan het worden.

 

Het probleem ligt niet bij Apple, maar Samsung! Vieze naapees

 

Ik vind dat Apple de naam van de appel gebruikt. Het is een schande. Alle appels zouden een rechtzaak moeten beginnen.

 

Straks gaat apple iedereen die een appeltaart bakt aanklagen! Dus omas wees gewaarschuwd!

 

Volgens mij alleen als je die een iTaart noemt...

 

Samsung kopieert. Dan moet je niet gaan zeuren als je iemand daar tegen op gaat treden. Samsung had natuurlijk makkelijk een uiterlijk kunnen verzinnen dat niet lijkt op de Ipad. Waarom hebben ze dat niet gedaan?

 

zucht het is een beeldscherm met touch mogelijkheden die in een behuizing moet worden gestopt die zo klein en dun mogelijk is.

Noem eens een paar suggesties van variabelen die nog te bewerken zijn om het design aan te passen?

Het is een logisch gevolg dat al die smartphones en tablets op elkaar lijken omdat de consument de ontwerp parameters bepaald.

 

De consument bepaalt dat helemaal niet. Kijk maar naar kleding. Daar is totale marktwerking, en loopt iedereen erbij zoals hij of zij wil. Bij gadgedts is er 1 die het goed doet (de marketing!), en de rest hobbiet maar wat. Vind je het gek dat we iSheep worden?

 

Er is geen bedrijf die producten maakt die niet aansluit op de wensen en eisen van de klant.

Kleding is onderhevig aan mode. Met andere woorden er zijn ontwerpers die concepten de markt op sturen en dan zijn de marketeers daar om de reacties waar te nemen. En als het goed bevalt gaan ze met die parameters "Nieuwe" kleding ontwerpen.

 

Vergelijk het eens met de auto industrie. Als daar iemand succes heeft met een nieuw model (bijvoorbeeld de Renault Scenic) dan duurt het maar even en andere leveranciers komen ook met MPVs. Het is dan aan Renault om zijn voorsprong te behouden door verder te innoveren. Dan maak je gebruik van je innovatieve kracht! Ook bij andere producten zie je dit gebeuren zoals televisies en andere consumenten elektronica. zonde dat Apple nu zo de focus legt op het belemmeren van andere leveranciers.

 

grappig, zat laatst startrek voyager te kijken en daar hadden ze in 1996 al tablets. dus gaat captain janeway straks apple aanklagen? :) of paramount want die hadden het bedacht.

 

Dit geeft alleen al aan dat het idee al bestond voordat Apple er mee kwam. Dus ze kunnen het niet patenteren. Want dat is alleen mogelijk als het een nieuw onbekend concept is.

 

It's a dog eat dog world!

 

Nog los van de vraag wie de innovator is op de markt, zijn er paar kenmerken over omgang met patenten de laatste maanden in het nieuws goed belicht.
Rond alle producten spelen bergen, grote bergen, patenten een rol. In de strijd met android kwam dit mooi naar voren. Wat de normale gang van zaken is:
1 pas de gewenste techniek gewoon toe.
2 als patent eigenaar, meestal ook een mega bedrijf, moeilijk gaat doen, ga je samen trekken en duwen. Om:
3 uiteindelijk vast te stellen, jij gebruikt een berg van mij, ik van jou, strepen we tegen elkaar weg. Klaar....

Samsung vloog een tijdje geleden beetje uit de bocht door in een rechtzaak tegen apple claims neer te leggen over producten die er nog niet zijn: prototypes. Met de eis: inleveren bij ons zodat wij ze kunnen onderzoeken op schending van patenten.
Dat was apple tegen het zeren been, zie hierboven het antwoord. Import verbod.

Een ding is belangrijk om te weten in dit spel, op elke frutsel staat patent, en om een stukje techniek te maken waarin je alles respecteerd is onmogelijk binnen een voor de consument aanvaardbaar budget. Wij willen geen tablet van € 2000.. Die qua materiaal niet meer dan €200 kost. Dus alternatief is een touwtje trek realiteit.

 

Het enigste wat apple doet is het benutten van de mogelijkheden die er zijn. Hebben ze goed gezien, patenten aanvragen voor bijna alles, want misschien kan je ze later nog gebruiken! Zoals de sleep beweging, patent heb je op zak en nu kan je het gebruiken tegen je concurrent. Strategisch patenten aanvragen is dat. Ondanks dat dat oneerlijk is, is dat wettelijk gewoon mogelijk. Jammer, maar waar! Hierin heeft apple alleen wat te winnen, is het niet een import verbod dat ze winnen, is het wel de slechte naam van de concurrent EN een uitstel van de lancering van het product...

 

Snel verbieden die troep!

 

Patenten lijken de vijand van vooruitgang te worden.

Snelle technologische (en geneeskundige) vooruitgang bereik je met wat marktwerking. Voor marktwerking heb je wat bescherming in de vorm van patenten nodig. Alleen wordt de vooruitgang weer beperkt door die patenten.

Dit was redelijk in evenwicht maar lijkt de laatste paar jaar in onbalans.

*scenario bedenkt*
Als China nog iets meer macht heeft (over een jaar of 5) kunnen die straks wel een truuk uithalen. *evil* Wat zou er gebeuren als China van overheidswege de patent en auteursrechten af zou schaffen?

 

Hou is op met het zeiken tegen apple ze hebbe gewwoon gelijk want die tablets hebben zelfs de volumeknop op dezelfde plaats zitten
Jullie moeten eerst maar is gaan zeiken bij samsung dat ze niet meer gaan namake maar eens met iets origineels komen bijvoorbeeld door meerdere quickbuttons op de buitenkant aan te brenge
Stelletje lutsers

 

hahaha, geluid harder boven aan in het midden en geluid zachter onderaan in het midden? Kom op zeg! Het is normaal om aan de meest logische kant van een toestel de geluidsknoppen te bedienen!

 

verkeerd plaatje, ze willen de nieuwe versie lanceren. dit is de oude galaxy tab 10.1

 

Een goed voorbeeld die deze dwaze rechtszaak weergeeft zijn de platte plasma- lcd -led tv's die veel lijken op elkaar. Welke fabrikant heeft een ander aangeklaagd wegens kopiërgedrag? Juist! geen enkele. Dit zijn puur Malafide praktijken van apple. En apple fanboys, get a life. Jullie zijn te triest voor woorden!

 

hmm... dit hele euvel wijst alleen maar aan dat het hele systeem rond patenten bijna net zo scheef in elkaar zit als het hele systeem rondom auteursrecht. voorbeeldje:
http://ripremix.com/
het is de vraag hoelang we als consument dit dan tolereren, en kijken hoe we hierin in burgerlijke ongehoorzaamheid kunnen treden. is dat door het afstraffen van een bedrijf door zijn producten niet meer te kopen?
het komt er dus eigenlijk op neer: hoe kritisch wil je zijn en wat wil je daar dan mee doen?

 

Samsung is een namaak-bedrijf. Het enige schokkende is dat er eigenlijk niet meer bedrijven zijn die de producten van Apple zo goed na kunnen maken. Blijkbaar is dat toch nog best moeilijk.

 

Go Apple !

 

Patent: gaat over techniek
Modeldepot/auteursrecht: gaat over vormgeving (uiterlijk).
In dit geval beroept apple zich op vormgeving. Samsung: haal een student van de designacademy, die heeft in 1 uur 40 variaties/andere vormgeving dan de Ipad.
Samsung moet niet zeiken: gewoon zelf iets verzinnen. Hebben die lui dan ook geen eergevoel?

 

@Breinpijn

Ik durf te wedden dat Apple met de Newton MessagePad eerde was dan hp met zijn tabletje!

 

Kijk eens mensen, Samsung heeft inderdaad de iPad gekopieerd. Maar je moet verder kijken dan wat je ziet om die overeenkomsten te zien. Een schermpje met een randje? Nee, je moet naar de details kijken. Daar zit het in. En je kan het niet ontkennen dat Samsung Apple als grote inspiratiebron heeft.

 

Dit artikel doet me denken aan een concept van Apple uit 1983: “Bashful tablet concept”. Dit werkende prototype was zeker een voorloper van vele huidige tablet computers alleen was de techniek nog niet ver genoeg of betaalbaar genoeg. Maar dit bewijst toch maar weer dat Apple zeker voorop loopt in het uitwerken van goede ideeën en dat meer dan 28 jaar geleden. Apple, pak snel al die copycats aan. Laat ze zelf eens met iets totaal nieuws komen.

 

Wel zuur voor alle mensen die denken dat Apple niet zo innovatief is.
Volgens wikipedia is de eerste tablet gemaakt door Microsoft of ieder geval die heeft het bekend gemaakt. Daarna was het eerder bekend als een laptop met touchscreen waarvan je het scherm kon draaien en Apple heeft er een hele andere draai aangegeven.

 

Als jullie nono's eens verder keken dan je neus lang is dan wist je dat ze dit concept allang in science fiction literatuur hadden verwerkt. Beter nog, er zijn concept ontwerpen uit de jaren 50 die een tablet moesten uitbeelden.

Apple is een geweldig merk, maar een pissing contest zoals jullie die voeren is tot het zielige toe.

 

Go Android!

 

Dat je je hierover überhaupt druk over kunt maken....

 

Go samsung

 

Pagina's

Nieuwsbrief