Hoe ingewikkeld kun je een fiets maken?
Nieuws

Hoe ingewikkeld kun je een fiets maken?

vrijdag 02 november 2012 10:40

De Bicymple heeft geen ketting maar heeft de trappers direct op het achterwiel bevestigd. Dat klinkt onhandig, maar het rijdt.

We hebben al een grote verzameling van vreemde fietsen op Bright.nl en deze past mooi in het rijtje. De Bicymple van ontwerper Josh Bechtelis is een fiets zonder fietsketting en met een 'achterstuurmodus’.

De trappers zitten direct aan het achterwiel, zoals vroeger de trappers van de hoge bi op het hoge voorwiel zaten. Deze trappers zijn niet zoals bij een fixed bike vastgezet (je hoeft dus niet te blijven trappen). Doordat het achterwiel niet direct aan het frame is verbonden, zijn het voor- en achterwiel horizontaal van elkaar te bewegen. Dit maakt het speels verplaatsen ongetwijfeld aangenaam.

Heel gemakkelijk ziet het er nog niet uit op de video, omdat je benen achter je zadel moeten rondtrappen. Maar ik wil 'm best proberen als de uiteindelijke versie af is. Volgens de website wordt binnen een paar weken bekend hoeveel de fiets gaat kosten en vanaf wanneer deze te koop is. 

Bram blogt bij Bright. Hij is ook mede-uitbater van het Torpedo Theater in Amsterdam.

Reacties

vett

 

nice

 

raarrrr

 

En een helm is zeker verplicht? ;)

 

T ziet eruit als een 1-wieler voor beginners.

 

Leuk idee en vast heel handig als je er

 

Ja precies!

 

Heel leuk, maar, hoe moet ik hier m'n kratje op kwijt?

 

Nieuwsbrief