Hoe verplaatst de Honda-rijder zich?
Nieuws

Hoe verplaatst de Honda-rijder zich?

vrijdag 16 maart 2012 16:40

De flashwebsite Internavi Dots laat zien hoe de Honda-rijder zich op dit moment door Japan verplaatst.

Om de bestuurders beter te informeren over files en alternatieve routes, staat Honda's ingebouwd navigatiesysteem Internavi continu in contact met een server. Hierdoor krijgt een Honda een enorme bak informatie die moeilijk visueel te maken valt, zou je denken.

Het project Internavi Dots laat zien dat het toch kan (het laden duurt even). In zes categorieën vertaalt de flashwebsite de informatie naar realtime grafieken en tabellen. En dan natuurlijk niet van die suffe taartgrafieken en Excel-tabellen.

Het knappe van de website is dat het twee onderdelen mooi in één weergave kan tonen. Bijvoorbeeld in de eerste categorie Speed / Direction: de grootte van de punten staat voor de snelheid en de positie van de punten voor de richting.

Als je niet van dit soort infographics houdt: kijk wel even de geborduurde stop-motion video ter introductie van Dots.

Bram blogt bij Bright. Hij is ook mede-uitbater van het Torpedo Theater in Amsterdam.

Reacties

Dus Honda houdt van alle bestuurders bij waar en wanneer ze zich bevinden, al dan niet met medeweten van eigenaar en slaat deze gegevens centraal op? Lekker dan... Ik zou ze bij deze willen nomineren voor het Japanse equivalent van de Big Brother Award...

 

Big blothel

 

Flash Alert!

 

David, tomtom doet dit al heel lang...?

 

De titel van dit artikel doet me denken aan de oude moppentrommel: "waarom heeft een Lada achterruitverwarming? Dan heb je warme handen bij het duwen!"

 

Nieuwsbrief