HTC trekt ten strijde met verbeterde versie One X

HTC trekt ten strijde met verbeterde versie One X

vrijdag 28 september 2012 16:56

De HTC One X+ is deze week opgedoken in verkoopmateriaal van de Britse provider O2. Geruchten over de verbeterde editie van de One X van eerder dit jaar, het vlaggenschip van HTC's line-up, gingen al langer. Volgens de specificaties in de O2-folder heeft het nieuwe toestel 64 gb opslaggeheugen en een snellere 1,7 Ghz quad-core chip.

De One X+ werkt met de nieuwe Android-versie 4.1 Jelly Bean. De Britse prijs zou 480 Britse pond zijn, wat omgerekend zo'n 600 euro is. De huidige One X is bij sommige Nederlandse webwinkels gezakt tot onder de 500 euro. HTC belooft kopers van het nieuwe toestel ook weer 25 gb gratis Dropbox-opslagruimte.

De eerste One X heeft tot 32 gb opslagruimte en een 1,5 Ghz quadcore chip. Het 4,7 inch scherm en de 8 megapixel-camera zijn waarschijnlijk hetzelfde gebleven. Het is nog niet duidelijk of de nieuwe One X+ dunner en lichter is geworden. De aankondiging van het toestel zou volgende maand plaatsvinden.

HTC ondervindt zware concurrentie op de Android-markt van Samsung met zijn populaire Galaxy S III. Het Taiwanese bedrijf blijft ook geloven in Windows Phone en kondigde onlangs nieuwe toestellen met Windows Phone 8 aan.

Tonie was in 1999 een van de eerste bloggers in Nederland. Sinds onze start in 2005 doet hij dat ook voor Bright. Sinds 2014 is Tonie de eindredacteur van Bright.nl.