Huis van Steve Jobs 'toevallig' leeggeroofd
Nieuws

Huis van Steve Jobs 'toevallig' leeggeroofd

woensdag 15 augustus 2012 11:17

Een onwetende dief heeft Steve Jobs' huis geplunderd. Het gebruik van Jobs' iPad verraadde hem.

In de woning van wijlen Steve Jobs in het Californische Palo Alto is ingebroken, zo meldt de plaatselijke politie deze week. De dief heeft verscheidene iMacs, iPads en juwelen gestolen. Hij werd later door de politie gearresteerd, nadat gebruik van de Apple-apparaten naar hem leidde. De autoriteiten gaan ervan uit dat het toeval is dat de dief precies Jobs' huis uitkoos. De woning leek een aantrekkelijk doelwit omdat hij leeg stond vanwege renovatie.

De 35-jarige dakloze man, die de inbraak heeft toegegeven, maakte onder meer twee iMacs, drie iPads, drie iPods, een Apple TV, een portemonnee met creditcards, een Beats-koptelefoon en diverse dure sierraden buit. De rechercheurs hebben data van Apple en AT&T gebruikt om de verdachte te traceren.

Via Apple kreeg de politie de IP-adressen waarmee de dief met een van de iPads verbinding had gemaakt, schrijft Palo Alto Online News. Dat was een verbinding bij provider AT&T. Hetzelfde IP-adres was ook gebruikt door twee andere iTunes-accounts op naam van de dief. Een paar dagen later logde de man ook met zijn eigen iTunes-account in op de iPad.

Ondergetekende kwam overigens in juni nog langs het huis aan 2101 Waverley Street, omdat mijn zus een paar straten verderop woont. Er waren renovatiewerkzaamheden gaande aan onder meer het dak, te zien aan hekken en steigers. Jobs' gezin lijkt er momenteel niet meer te wonen. Volgens de politie was er ook niemand aanwezig eind juli toen de inbreker toesloeg. De inbraak is ontdekt door de aannemer.

Van de buitenkant is aan niets te zien dat het Steve Jobs' huis is. De straat is even slaperig als de meeste wijken van Palo Alto. De dief heeft tegen de politie gezegd dat hij zich pas realiseerde in wiens huis hij was toen hij een brief geadresseerd aan Jobs zag liggen.

Tonie was in 1999 een van de eerste bloggers in Nederland. Sinds onze start in 2005 doet hij dat ook voor Bright. Sinds 2014 is Tonie de eindredacteur van Bright.nl.

Reacties

Het zou Steve Jobs behaagd hebben dat zelfs daklozen een iTunes account hebben.

 

"een brief geadresseerd aan Jobs zag liggen"

Die is dan niet op tijd aangekomen :)

 

Een oude brief natuurlijk :-) Staat zo in het rapport van de pliesie. Of misschien weer zo'n reclame-envelop met dank aan de verkoop van adresgegevens door de Kamer van Koophandel ;-)

 

De beveiliging van apple spreekt weer voor zich.

 

Want die van android en windows is beter?

 

Die roepen niet dat je geen virusscanner nodig hebt en dat je veilig bent als gebruiker.
Helaas heeft apple de gebruikers te lang laten geloven dat hun systeem veilig was waardoor er nog steeds gebruikers zijn die dat geloven.

Maar ja, hersenloze volgers zul je altijd houden.

 

Ik zie net dat er tussen de gewone items ook een promotie item staat over pinsparen van ABN-Amro. Maar daar mogen we blijkbaar niet op reageren... Hoe zit dat Erwin? Bang voor negatieve reacties op deze onzinnige manier van sparen?

 

@ asjemenou... Volledig met je eens.. Als je als adverteerder een grote jongen bent, dan accepteer je ook feedback op je advertorial...

 

Inbreker heet Sam!

 

Nieuwsbrief