Humor als wapen: Belgen posten massaal katten op social media
Nieuws

Humor als wapen: Belgen posten massaal katten op social media

maandag 23 november 2015 10:15

De Belgen hielpen de politie een handje door katten te posten tijdens de operaties tegen terroristen in en rond Brussel. Belgen gaven zondagavond laat massaal gehoor aan de oproep van de politie aan media en burgers om niets op sociale media te zetten over grote politie-acties tegen terreurverdachten in en rond Brussel.

Foto's en informatie over de situatie zouden mogelijk terroristen kunnen helpen. In plaats daarvan werd Twitter, Facebook en Instagram overspoeld met... kattenplaatjes.

De hashtag #BrusselsLockdown werd een grote stroom van foto's van poesjes met geestig commentaar. Een machtig wapen tegen angst. Terroristen hebben een grote hekel aan humor.

Bij 19 huiszoekingen werden 16 personen aangehouden. De Belgische autoriteiten bedankten na afloop gebruikers van social media voor de medewerking. "Mede hierdoor zijn de huiszoekingen zonder incidenten verlopen."

Tonie was in 1999 een van de eerste bloggers in Nederland. Sinds onze start in 2005 doet hij dat ook voor Bright. Sinds 2014 is Tonie de eindredacteur van Bright.nl.

Nieuwsbrief