iCal/uCal
Nieuws

iCal/uCal

donderdag 19 januari 2012 09:40

Zelf het onderwerp van een kunstwerk zijn? iCal/uCal maakt het mogelijk.

Het kunstwerk uCal is gebaseerd op je weekagenda. Beeldend kunstenaar Willem Besselink is daarvoor op zoek naar deelnemers. Het aantal, 52, zal je niet verbazen. In elk van de 52 schilderijen van uCal wordt het persoonlijke leven geabstraheerd, geobjectiveerd en gevisualiseerd. Elke week – elk schilderij – wordt anders hoewel er tegelijkertijd vergelijkingen te trekken zullen zijn.

Deelnemen doe je door Willem Besselink opdracht te geven één week uit je agenda van 2012 te visualiseren. Met die opdracht sponsor je het project en maak je een jaar lang elke week 5 euro over totdat het totaalbedrag van 260 is bereikt. Uiteindelijk heb je dan een uniek schilderij gekocht: een visualisatie van je eigen dagelijks leven.

Alle 52 schilderijen komen in februari 2013 bijeen op de tentoonstelling iCal/uCal in de galerie van Frank Taal in Rotterdam. Daar zie je naast uCal ook iCal: de 52 weken in 2012 volgens de agenda van Besselink zelf.

Ingeborg blogt voor Bright.nl al sinds de start in oktober 2005. Haar specialiteiten zijn architectuur, stedenbouw, design en duurzaamheid.

Reacties

Nou had ik al een hekel aan mondriaan met zijn vakjes gedoetje. En ook een hekel aan mensen die tweets of facebook dingetjes gaan verwerken in kunst en dan nu warempel iemand die deze twee zaken combineert. Nou veel succes met je liniaal. Want waarom zou je vandaag de nog uberhaupt proberen om iets te maken waar mensen echt hun pet voor afnemen, zoals Dali of Escher. Iets wat echt een kunst is om te maken, vandaar het woord kunst ook. Grmbl..

 

Je weet de onwetendheid van je eigen posts weer eens uitstekend te overtreffen Gerrie. Dit keer werd ik zelfs een beetje verdrietig, heb je eigenlijk wel scholing gehad?

 

Nou Sceptisch, zo boeiend is het echt niet. Zal wel weer een mooi aan gekoppeld worden. Ik ben er niet echt van onder de indruk.

 

Nieuwsbrief