Infographic: mobiel gebruik in Nederland
Nieuws

Infographic: mobiel gebruik in Nederland

woensdag 04 juli 2012 09:53

In 2011 zijn er voor het eerst meer smartphones verkocht dan gewone mobiele telefoons. We verstookten er 14 gigabyte data mee.

Wat de site VergelijkSimOnly.nl doet laat zich niet moeilijk raden. De site dacht hun focus eens te verbreden en vergelijkt in onderstaande infographic niet alleen simkaarten zonder telefoon, maar alle cijfers van vorig jaar over mobiel in dit land. Dan blijkt bijvoorbeeld dat we ruim 14 miljoen gigabyte aan mobiele data verstookt hebben; 77% meer dan in 2010. Een kwart daarvan ging via dongles, de rest via smarphones waarbij de iPhone het populairst was. Let wel dat het aandeel per device alleen gemeten is onder sim-only gebruikers en dus verre van compleet.

Floris wordt enthousiast van gadgets, films, series en games, maar als er iets slechts tussen zit begint hij al snel te brommen. Wordt daarom door collega's ook wel 'de Maarten van Rossem van de techjournalistiek' genoemd. Die geuzenaam draagt hij met trots.

Reacties

Helemaal moe van die infographics. Is een gewone bullit-list niet goed meer?

 

Nope, dat is te Power Point ;)

 

@ Bert, je hoeft ze niet te bekijken, ik vind infographics doorgaans heel leuk. PowerPoint dat is pas vermoeiend. Ik wil niet generaliseren maar wie zit altijd PowerPoints te maken?.....juist!

 

Blijkbaar heeft daar bij vergelijksimonly.nl de site http://visual.ly ontdekt.

 

Nieuwsbrief