Instagram in bewegende vorm
Nieuws

Instagram in bewegende vorm

donderdag 24 mei 2012 11:35

Regisseer je eigen analoge filmpjes op fotorolletjes met de LomoKino.


Nee, die mensen zijn niet echt geel en er hangt ook geen mist. Grote kans dat als iemand je een fotootje op zijn mobiel laat zien, het een met Instagram kunstmatig verouderde foto is. Jaren voor Instagram was er Lomography, waarmee fotograferen met 35 mm fotorolletje een kunstzinnige hype tussen de digitale camera's werd. De nieuwe LomoKino Mubi special edition maakt het mogelijk te filmen met een fotorolletje.

De Lomokino heeft aan de zijkant een arm waarmee je de film kunt doordraaien. Het iconische gebaar voor filmen is hiermee weer in gebruik. Zo schiet je 3 tot 5 beelden per seconde. De zoeker is een raampje bovenop het witte apparaat. Heel modern, deze lomocamera heeft een zoomfunctie: voor close-ups is een tweede lensje ingebouwd.

Voor 109 euro is de special edition, gemaakt met filmsite Mubi, online of in de Lomo winkel in Amsterdam te koop. In het pakket zit ook een LomoKinoscope waarmee je je film kunt vertonen. Met een smartphoneholder maak je dat filmpje digitaal. Kun je het ook je facebookvrienden laten zien. 

 

Ingeborg blogt voor Bright.nl al sinds de start in oktober 2005. Haar specialiteiten zijn architectuur, stedenbouw, design en duurzaamheid.

Reacties

Het hipstergehalte druipt er letterlijk vanaf..

 

Nieuwsbrief