Instagram wordt een beetje meer als Facebook
Nieuws

Instagram wordt een beetje meer als Facebook

zondag 01 juli 2012 13:10

Instagram is groot op smartphones. Eindelijk maakt de fotoapplicatie nu zijn eerste stapjes op de computer.

Het was best vreemd. Een app met meer dan 50 miljoen gebruikers zonder een echte website. Foto's die via Instagram gedeeld worden, waren wel via de computer te bekijken, maar daar hield het dan ook mee op. Zelfs zoeken was niet mogelijk.

Maar nu is Instagram heel voorzichtig aan het bouwen aan iets wat de contouren van een sociaal netwerk lijkt te krijgen. Het bedrijf, dat in april voor 1 miljard dollar werd gekocht door Facebook, zal natuurlijk nooit de concurrentie aan gaan met de reus, maar waarschijnlijk hoopt Facebook op een sterk zusje.

Verder dan de inlogpagina ben ik nog niet gekomen - unable to connect - maar voor Niall Harbison van SimplyZesty gingen de deuren iets verder open. Hij maakte verschillende printscreens waaruit bleek dan de fotofilterverzamelaar een vergelijkbare structuur heeft als Facebook. Ook wordt het mogelijk om van achter je computer foto's te liken, te reageren en gebruikers te volgen. Daarnaast kan je applicaties aan Instagram linken. Een mooi startpunt.

Instagram is er zelf wel een beetje van het padje van geraakt. De server is onstabiel door een stroomstoring en Twitter loopt vol met geklaag.

Bram is begonnen bij Bright maar inmiddels werkzaam voor RTL Nieuws. Gelukkig blogt hij nog regelmatig voor ons.

Nieuwsbrief