iOS laat vaker apps crashen dan Android
Nieuws

iOS laat vaker apps crashen dan Android

maandag 06 februari 2012 16:34

De iPhone laat drie keer zo veel apps crashen dan een Android-smartphone. iOS 5 en 5.0.1 zijn de boosdoeners.

Dit blijkt uit een rapport van Crittercism, een bedrijf dat het crashen van apps bijhoudt en de resultaten voor een vergoeding aan ontwikkelaars bekendmaakt. Crittercism hield twee maanden lang de crashes op iOS en Android bij en onderzocht meer dan 214 miljoen crashes. Uit het onderzoek blijkt dat iOS 162 miljoen apps heeft laten crashen tegenover de 52 miljoen door Android.

De uitslag is opmerkelijk, aangezien Apple bekend staat om de stabiliteit van zijn besturingssystemen. De uitkomst is grotendeels te wijten aan iOS 5 en 5.0.1, die het grootste gedeelte van de crashes op de iPhone veroorzaakten. Door Apple's trage update-beleid van apps zijn vele nog niet compatibel met de nieuwe versie van iOS. Bij Android worden apps direct bijgewerkt als de ontwikkelaar een nieuwe versie indient.

Daarnaast draait een overgroot deel van de Android-smartphones een geruime tijd op Gingerbread (versie 2.3), waar de meeste apps ook voor gemaakt zijn. Google's nieuwste besturingssysteem, Ice Cream Sandwich, draait nog maar op ongeveer 1% van alle Android-smartphones.

Daniël schrijft voor RTL Nieuws en RTL Z over technologie, van smartphones en slimme stofzuigers tot privacy en asymmetrische encryptie. Houdt van espresso, de middeleeuwen en terabytes.

Reacties

Als ontwikkelaar verbaast het me niks is het te makkelijk om dit af te doen als ios5 groeistuipen. Objective c en java hebben andere na en voordelen. Ios applicaties zijn moeilijker te debugen. Niet elke bug crasht de applicatie meteen of altijd, itt Java. Maar de prijs die java daarvoor betaald is dat de performance niet meer consequent is. Zolang de toolchains zijn zoals ze zijn, zal dit verschil ook wel blijven.

Wat betreft reputatie. Dat is dom fanboy gelul. Wat er daadwerkelijk gebeurd is dat ontwikkelaars meer moeite doen voor de iOS versies, en dat voor die versies zwaarder geschoold personeel nodig is. Er is niets intinsieks aan iOS dat de boel stabieler maakt, anders dan de filter aan de deur en de toon qua kwaliteit die Apple zelf zet. Geloof me, het is makkelijker stabiele adroid apps re maken, maar op de een of andere manier doen we toch allemaal meer ons best op de IOS versie.

 

Thanks voor je uitleg!

 

Neem daarbij in ogenschouw dat er een zogenaamde hype gaande is, vanuit google (zie laatste rechtspraak in duitsland met Moterola) die er zogenaamd voor zorgt dat Android "zogenaamd" beter presteert. Laat u niet misleiden mensen! Steve Jobs zal altijd bij ons blijven en ons steunen in de strijd tegen Android en andere OS. Wij zullen winnen. Apple forever.

 

Als je nu eens de moeite neemt om eens terug te lezen wat je geschreven had dan had je gezien dat jij Apple hypt. Er staat niets objectiefs in.

 

Hahahajaja henk

 

Nooit last v

 

Moet zeggen dat safari en andere Apps vaak crashen op mijn iPad.

 

Hier hetzelfde. Vooral Safari knalt er met regelmaat uit. Meestal bij videofragmenten.

 

Ben echt mega apple fan, maar Apps crashen inderdaad wel vaak de laaste tijd.
Toch denk ik dat het toch grote deels ligt aan de ontwikkelaars. Kwestie van fantsoenlijk je progje updaten.

 

Nergens last van maar dan ook nooit

 

Bij Android crasht browser ook vaak. Net als safari

 

Herkenbaar helaas. Op zakelijke Windows Phone draait alles aanmerkelijk stabieler. De iPhone is soms zo traag als dikke stront, en crasht steeds vaker.

 

Nooit last van gehad.

 

Go henk/kees/willem enzenz
Apple forever..
Galaxy gebruikers aub niet reageren ...

 

Nieuwsbrief