iPad-hoes geeft iPad 10 dagen stroom
Nieuws

iPad-hoes geeft iPad 10 dagen stroom

vrijdag 01 juni 2012 13:18

Met een hoesje met een zonnepaneel houdt de iPad het 10 dagen vol op één keer opladen.

Het is fantastisch wat je allemaal met een tablet kan doen als je onderweg bent. Totdat de accu leeg is. De KudoCase moet deze handicap minimaliseren, doordat er aan de buitenkant van het hoesje een zonnepaneel verwerkt is. Zo wordt de iPad tijdens het werken opgeladen.

De KudoCase (video) werkt met zowel buiten- als binnenlicht. Het slimme hoesje bevat ook een usb-poort voor bijvoorbeeld je iPhone en een hdmi-aansluiting om je iPad op een groter scherm te tonen. De fabrikant Kudo beweert dat je iPad-batterij in deze hoes met dagelijks gebruik tot wel 10 dagen mee gaat.

Wel is het jammer dat het paneel niet ook aan de binnenkant van de flap is verwerkt, zodat de iPad in filmkijkmodus ook het maximale licht binnen krijgt. Omdat je iPad meestal in een tas zit als je 'm niet gebruikt, wordt de batterij dan niet opgeladen. Dit probleem heeft Kudo willen oplossen met de praktische, maar niet zo mooie, KudoMate schoudertas met een transparante voorkant.

Het lijkt me uitvinding met een mooie toekomst. Op dit moment kost het hoesje op 5 cent na $200, voor alle modellen iPads is er een variant. Of kies je toch voor het toetsenbordhoesje voor de iPad op zonne-energie?

Bram is begonnen bij Bright maar inmiddels werkzaam voor RTL Nieuws. Gelukkig blogt hij nog regelmatig voor ons.

Reacties

Da's toch wel een behoorlijke (lees: te hoge) prijs.
Ik zou zeggen; neem je kabeltjes meer als je op reis gaat (en een verloopstekker indien nodig), en laad die iPad elke avond op. Dan zit je nooit zonder ... (tenzij je in het midden van nergens zit).
Met dit soort accessoires wordt een probleem én behoefte gecreëerd die er eigenlijk niet is.
Vorig najaar zat ik in New York, en heb nooit problemen gehad met een leeglopende iPad of iPhone.

 

Ik juig dit soort initiatieven toe.
Echter enige realiteitszin lijkt me niet overbodig. En dan die prijs...

 

Veel te duur

 

Nieuwsbrief