iPhone 5 gaat verkooprecord verpletteren
Nieuws

iPhone 5 gaat verkooprecord verpletteren

maandag 17 september 2012 16:48

De iPhone 5 verkoopt nu al beter dan voorganger 4S. In de eerste voorverkoopdag werden er ruim 2 milioen besteld.

De nieuwe iPhone is op weg naar een enorm verkooprecord. Apple meldt dat in de eerste dag van voorverkoop er al meer dan twee miljoen stuks zijn verkocht. Bij voorganger 4S kwamen 1 miljoen voorbestellingen binnen op de eerste dag, en bij de iPhone 4 was dit aantal 600 duizend.

De iPhone 5 is sinds vrijdag in zeven landen al te bestellen, waaronder Engeland, Duitsland en Frankrijk. Het toestel ligt daar op 21 september in de winkels. Op die dag begint ook in Nederland de voorverkoop, waarna de iPhone 5 op 28 september in ons land voor rijen voor de winkels kan gaan zorgen.

De iPhone 4S werd in het eerste weekend vier miljoen keer verkocht. Dat record lijkt er nu aan te gaan. In totaal verkocht Apple al zeker 250 miljoen iPhones sinds de introductie. "De reactie van klanten op de iPhone 5 is fenomenaal", zegt Apples marketingdirecteur maandag in een persbericht. Ook het Amerikaanse telecombedrijf AT&T spreekt van de 'succesvolste introductie ooit'.

Intussen wachten al tien mensen voor de Apple Store in New York op de start van de verkoop over ruim vier dagen.

Tonie was in 1999 een van de eerste bloggers in Nederland. Sinds onze start in 2005 doet hij dat ook voor Bright. Sinds 2014 is Tonie de eindredacteur van Bright.nl.

Reacties

Vandaag gemaild door T-Mobile met de mogelijkheid om de 5 al voor te bestellen. Vond 'm alleen wel erg duur. Loont het om te wachten op de andere providers?

 

@jevee
Wat kost tie dan?

 

Het kan nooit kwaad, wat denk jezelf:) Maar als je niet tot 28 november wachten kan.

Wel benieuwd wat de kosten zijn, even duur als de 4s bij intro of een s3 zal wel niet opgaan

 

Ik had gelezen dat ie 680 euro gaat kosten ongeveer. In ieder geval duurder dan vorig jaar geintroduceerde iphone 4s die toen 600 euro kosten

 

jongens en meissie`s wees aub niet zo dom om deze oude telefoon te kopen ga aub eerst de specs na de (nieuwe) i-flop gebruikt besturing uit 2009 voor de rest de specs die deze out off date mobiel heeft was al op android sinds 2010 en 11 en aangezien 680 euro een helehoop geld is koop gewoon een smartphone met toekomst zoal 1x s3 of wacht 4 maanden op de s3 telefoon zijn beter als je em laat vallen spat ie niet uit elkaar thevens hou je nog geld over om andere dingen te doen zet de naam apple (met andere woorden) BETAAL VEEL EN KRIJG WEINIG!!uit jullie hoofd en koop een degelijke telefoon met specs die up to date zijn zelf de galaxy s2 is bijna nog beter op aantal pics per inch na maar de s3 die al enige tijd uit is en zeker de htc 1x laat deze (nieuwe)mobiel alle hoeken van de telefoon zien.
waarschijnlijk komen er boze reactie`s maarja zijn meestal mensen die na jaren genaaid worden eindelijk het licht zien.
kijk een op pfandroid of andere vergelijkings sites en zie met eige ogen hoe je genaaid word door apple

 

de galaxy s4 bedoel ik

 

Ja of wacht 9 maanden op de galaxy s5, 16 maanden op de s6 of 4 maanden op de Samsung Galaxy s7.

Het is een beetje onzinning. Zeker met smartphones komt er altijd wel een nieuwere, betere variant uit. Alleen als je zeker weet dat die telefoon bepaalde specs heeft waar je op wil wachten is het aan te raden om te wachten. Wachten op een telefoon puur en alleen omdat ie' nieuwe is vind ik zelf erg raar.

 

Ik vind de prijzen voor de telefoon wel mee vallen, alleen de abonnementen zijn asociaal duur. Ruim 2x zo duur als ten tijde van de iPhone 4.

Overigens heb ik mijn bestelling voor de iPhone 5 wel gedaan (pre-order, verwachte levertijd 2-3 weken maximaal). Mocht het zo zijn dat andere aanbieders goedkoper zijn kan ik toch nog annuleren (wet koop op afstand, en abo zou pas later in gaan) en overstappen.

Helaas verwacht ik dat alle providers je een poot uitdraaien, zoals tegenwoordig gebruikelijk.

 

klopt maar je abbo is zo duur omdat ze de tele terug moeten verdienen je krijg NOOIT een gratis telefoon betaal je altijd terug via je abbo.
en thevens de 4g optie die er op zit heb je hier in europa nog heulemaal niks aan omdat het nog zeker 2jaar gaat duren voordat dit in europa ondersteund gaat worden dus leuk dat het erbij zit maar werkt voor geen meter

 

http://phandroid.s3.amazonaws.com/wp-content/uploads/2012/09/it-doesnt-t...

specs van iphone5 vs s3 geen competitie s3 wint in alle opzichten en is al enige tijd uit

 

Gast, ben jij een troll ofzo? Je gaat reclame die door Samsung is gemaakt die je ook nog van een fanwebsite afhaalt om aan te geven dat het de betere telefoon is? Als je al met iets aan komt zetten op een site zoals Bright, kom dan met objectieve informatie.

Samsung gebruikt in hun vergelijking (vanaf de micro-usb aansluiting)
voornamelijk dingen die inderdaad alleen op de S3 zitten, je kan daar ook zat unieke eigenschappen van de iPhone 4 tegenover zetten.

Overigens zal het mij weinig interesseren dat jij zo weg bent van Samsung, echt fijn dat jij zo blij bent met je telefoon. Ik vind het irritant dat je andere mensen niet gewoon in hun waarde laat en dat je berichten onleesbaar zijn door het spaarzame gebruik aan interpunctie en hoofdletters.

 

goed lezen alex zei al dat s3 die allang uit is in alle opzichten beter is inderdaad wordt elke keer beter behalve zoals je kan zien in de link hierboven bij iphone komen met nieuwe tele uit die lagere specs hebbenals bestaande tele. en vragen een kwart meer geld voor dat was het punt wat ik wilde maken

 

Jaja blablabla, iPhone vet stom, Samsung cooler want zus en zo. Die kennen we nu wel. Jammer dat het altijd weer hierop uitkomt.

Ik zou interesse hebben in een 5 16GB, T-MobileiSmart 150 abonnement met een'onbeperkt' internetbundel. Toestel kost dat nog €249. Vind ik een hoop geld. Ik heb nu ook nog een oud T-Mobile i300 abonnement uit oktober 2010 (met écht onbeperkt internet), wat dat betreft ga ik er ook zeker op achteruit.

Sucks. Ik ben wat dat betreft dus zeker ook benieuwd naar de andere providers.

 

Overigens zullen die prijzen elkaar inderdaad niet denderend ontlopen.

 

Samsung/Apple doe mij maar de Sony Xperia S.
Vind het persoonlijk gewoon het mooiste high end toestel dat er momenteel te koop is en op een paar belangrijke zaken beter als de concurrentie.
Verhouding prijs kwaliteit is ook een stuk gunstiger omdat Sony nog wat te bewijzen heeft.

Lijkt erop dat iPhone 5 kopers in het geheel niet naar de specs kijken, die zullen er vast genoeg zijn, maar de meeste zijn wss gewoon toe aan een nieuw toestel en overstappen naar een ander OS doet bijna niemand heel makkelijk, dus dan heb je weinig keuze dan de nieuwe iPhone.

 

Samsung is a company of thieves.

 

En ondertussen gaat het aandeel Apple door het dak. Zullen ze toch wel iets goed doen.

 

Trol trol. Man, zie hoe sneu de samsung fanboy's reageren. Triest om anderen zo hun toestel te willen opdringen.
Ik ben blij dat ik eindelijk van mijn samsung galaxy s2 af ben.
Ga dan ook sowieso terug naar de iphone.
Zou nog liever de iphone 4 willen dan een s3.

 

Life was much easier when apple en blackberry were just fruits.

 

Nu al verkooprecord. Zijn er maar 2 miljoen verkocht van de 4s?

hehehe er wachten al 10 mensen voor de tempel :)
Ik zeg maar niks meer :)

 

hahaha.
van de 4S zijn er binnen 24 uur 1 miljoen verkocht.
Nu van de iPhone 5 zijn er binnen 24 uur al 2 miljoen verkocht.
Kortom, verkooprecord ja.

 

Lezen is ook een vak. Er wordt geschreven over een verkooprecord in de eerste dag. Verder uitstekende bijdrage aan de conversatie, dank daarvoor.

 

Ik ga voor iphone omdat ( om er een paar op te noemen)

- ik vind dat techniek ultra simpel en overzichtelijk in gebruik moet zijn. Een iphone kan een klein kind ook bedienen. Intuitiever kan bijna niet. Ik ben met andere toestellen toch even tijd kwijt om uit te vogelen hoe alles werkt.

- een telefoon het apparaat is wat die je het meest op zak hebt. Een iphone voelt erg degelijk aan. De huidige vind ik iets te zwaar maar de volgende is lichter dan zelfs de galaxy terwijl het duurzamere materialen gebruikt dan andere high tech toestellen die nu op de markt zijn.

- iphone ongeveer dezelfde specs heeft als samsung s3 en htc one x maarrrrr... het gaat niet om een paar specs die net iets beter zijn bij de een of ander, het gaat om het totale gebruiksgemak ( overzichtelijkheid, dat een systeem erg stabiel draait, dat over alles goed is nagedacht voordat je ermee de markt betreed, goed en degelijk design)

- iphone veranderd op design en vormgeving bijna niet.
Dat zegt niet dat ze niet vernieuwend zijn. Het wil alleen zeggen dat ze erg goed over de interface en het design hebben nagedacht toen ze de telefoon lanceerde. Bovendien veranderen ze de materialen wel en maken ze de telefoon steeds lichter terwijl ze niet afdoen aan de gelelijkheid.

Kunnen aanbidders van andere high end smartphones met deze persoonlijke argumenten leven ? :-)

 

Gelelijkheid = degelijkheid ;-)

 

Waar kan je de iPhone 5 alvast bestellen? Ik kan alleen maar dingen vinden zoals hier http://kortingscode.net/kortingscode.net/index.php/aanbiedingen/iphone-5... dat je hem moet reserveren.

Wil hem toch gewoon gelijk hebben! XD

 

Net besteld, 3-5 weken levertijd, wanneer maken ze is genoeg? Wacht ik zo lang moet ik nog een maand wachten

 

Nieuwsbrief