'iPhone 7 krijgt mogelijk usb-c en draadloos opladen'
Nieuws

'iPhone 7 krijgt mogelijk usb-c en draadloos opladen'

dinsdag 01 december 2015 10:31

De geruchtenmolen rond de iPhone 7 komt nu al op gang, met dit keer usb-c en draadloos opladen.

We verwachten de nieuwe iPhone pas in september 2016, toch werkt Apple natuurlijk al volop aan het toestel. GforGames meldt op basis van een bekende gebruiker van het Chinese sociale netwerk Weibo dat er momenteel met zeker vijf prototypes wordt geëxperimenteerd.

Zo zou er een model van de nieuwe iPhone zijn die je draadloos kan opladen, een functie die al tijden in concurrerende Android-toestellen zit. Ook zou Apple een model hebben waar usb-c in zit, in plaats van de reguliere Lightning-poort.

Eén of twee poorten?

Dat zou op zich opvallend zijn, een eerder gerucht wees juist op het verdwijnen van de koptelefooningang, zodat Lightning de enige poort op de iPhone 7 is. Hoewel Apple met zijn 12 inch Macbook inderdaad is overgestapt op usb-c, maken de onder meer de iPad Pro, de afstandsbediening van de nieuwe Apple TV, nieuwe muizen en toetsenbord allemaal gebruik van Lightning.

Naast zaken als aansluitingen zou Apple ook experimenteren met een iPhone zonder thuisknop. De functies van de thuisknop zouden door het drukgevoelige 3D Touch-scherm overgenomen worden. En de vingerafdrukscanner zou in het scherm worden gebouwd, zodat de volgende iPhone misschien meer scherm met minder rand heeft.

3D Touch en twee camera's

Over 3D Touch gesproken: ook daar zou Apple mee experimenteren. Er zou gekeken worden naar een variant die ook rekening houdt met het aantal vingers waar je harder mee op het scherm drukt, om zo meer opties te bieden.

Als laatste zou Apple kijken naar een iPhone met twee camera's op de achterkant. Of dat enkel betere foto's moet opleveren of ook de mogelijkheid om in die foto's naderhand de scherptediepte te verleggen is niet duidelijk. Sowieso is het de vraag welke van deze vermeende nieuwe functies de testfase overleven en uiteindelijk in de nieuwe iPhone komen.

Lees ook:

‘Koptelefooningang sneuvelt in volgende iPhone’

‘iPhone 7 wordt waterdicht’

Tweede indruk: iPhone 6S

Floris wordt enthousiast van gadgets, films, series en games, maar als er iets slechts tussen zit begint hij al snel te brommen. Wordt daarom door collega's ook wel 'de Maarten van Rossem van de techjournalistiek' genoemd. Die geuzenaam draagt hij met trots.

Reacties

Dit is geen innovatie, dit is achterstallig onderhoud.

Draadloos opladen: het zou tijd worden.
usb-c vs Lightning: usb-c kan een 4k videosignaal verwerken, Lighting nog niet eens 1080p.

Seniorenmerk Apple heeft in de geldgedreven zucht naar immer meer planned obsolescence weinig keuze, door concurrentie in het algemeen en wetgeving omtrent standaardaansluitingen.

 

Wow, drasdloos opladen.
Dat zal worden aangekondigd als een revolutionaire Apple feature.

In ieder geval weer een prachtige kans om met een nieuwe winstgevende accesoire op de markt te komen in de vorm van een draadloze lader.

Wellicht dat Android OEM's het idee over kunnen nemen.

Oh, nee, ik gebruik het al jaren op m'n LG-Nexus 5 en Samsung Note2/S4/S5 en nu ook weer op m'n S6 Edge :-)

Misschien dat Apple dan bij de iPhone8 met draadloos SNEL opladen als innovatie komt.

 

Lumia 920 (drie jaar op de markt) heeft ook draadloos opladen. tegenwoordig en must bij mobieltjes.

 

Ik las op http://www.iphone6sabonnementen.nl/iphone-7-abonnement/ dat de iPhone 7 en iPhone 7 Plus eindelijk niet meer in een 16GB variant worden uitgebracht. Het instapmodel van de iPhone 7 wordt 32GB waar ik toch echt wel blij mee ben.

 

Nieuwsbrief