iPhone-code met 3 verschillende cijfers is veiliger
Nieuws

iPhone-code met 3 verschillende cijfers is veiliger

dinsdag 10 januari 2012 16:50

Wat is veiliger? Een iPhone-wachtwoord dat bestaat uit vier verschillende cijfers of uit drie verschillende cijfers?

Mijn iPhone-scherm bestaat uit een zelfs voor mijzelf onbegrijpelijke hoeveelheid vingerafdrukken. Er zijn echter ook iPhones waar de vingerafdrukken zich op duidelijke plaatsen bevinden: namelijk bij de vier getallen die de eigenaars gebruiken om hun smartphone te unlocken.

In dat geval maken de vingerafdrukken het makkelijker voor een onbevoegd persoon om je wachtwoord te raden. Je weet immers al uit welke vier cijfers het wachtwoord bestaat. Je hoeft ze als dief / 'vriend' / achterdochtige echtgenoot (doorstrepen wat niet van toepassing is) alleen nog maar even in de juiste volgorde te zetten.

Als je iPhone-wachtwoord bestaat uit vier verschillende getallen, dan is het aantal mogelijke wachtwoorden 24 (want 4!, oftewel: 4x3x2x1). Is het niet slimmer om in plaats van vier verschillende getallen drie verschillende nummers voor je viercijferige wachtwoord te gebruiken?

Ja, zegt het weblog Mind Your Decisions. Zelfs als de dief (of vriend of…) zo slim is om te bedenken dat je maar drie verschillende getallen gebruikt, dan nog neemt het aantal mogelijkheden met de helft toe. De dief weet immers niet welk cijfer hij tweemaal moet gebruiken, en dat betekent dat er 3 maal 12 (oftewel 36) mogelijkheden zijn. Lees de uitgebreide uitleg bij Mind Your Decisions.

Maarten is op hoofdredacteur Erwin na de meest ervaren internetjournalist in de Bright gelederen. Hij heeft voor vrijwel alle grote sites gewerkt en doet dat nog steeds trouw bij Bright. Zijn hobby's zijn slapen en chocola eten.

Reacties

Daarom is mijn pin 6757

 

Wat een totale onzin... En ik reageer er nog op ook:)
Gewoon 10000 mogelijkheden als je 4 willekeurige getallen (dus ook 4 dezelfde) mag gebruiken....

 

Wanneer er 4 plekken duidelijk zichtbaar zijn door je vingerafdrukken heb je toch geen code waarbij 4 dezelfde cijfers zijn gebruikt? Slimpie.

 

Er zijn 10.000 mogelijkheden, want je hebt 10 keuzes (10 cijfers). De cijfers mogen ook dubbel voorkomen. Dus

10x10x10x10 = 10.000 mogelijkheden

 

Jongens lees eerst eens voordat je aan het rekenen slaat. De 4 cijfers zijn al bekend. Het gaat dus alleeën om de volgorde van die 4 cijfers. Dan heb je dus 4! (faculteit, niet uitroepteken) = 4x3x2x1 = 24 mogelijke comb

 

naties :p

 

Totaal niet handig als je ICE gebruikt. Lig je daar

 

de mijne is 0000 , slimme dief die daar achter k

 

Daarom heb ik gezichtsherkenning op mn Ice Cream Sandwich 4.0!! ( Oh nee.. dat kan je weer omzeilen met een foto.. maar die heeft de gemiddelde dief niet van me!;-)

 

Daarom heb ik een moeilijkere code van 5 cijfers op m'n iPhone staan :D

 

Gewoon regelmatig je scherm schoonmaken stelletje viespeuken... ;)

 

Nee, dus juist niet....

 

Minder kipkluiven

 

'' Daarom heb ik gezichtsherkenning op mn Ice Cream Sandwich 4.0!! ( Oh nee.. dat kan je weer omzeilen met een foto.. maar die heeft de gemiddelde dief niet van me!;-) ''

Een gemiddelde dief boeit jouw smsjes echt niet, alleen jouw (dure) smartphone. Diegene die jouw smsjes wel willen lezen (vul die zelf maar in) kennen jou en hebben dus vast wel een foto van jou (facebook oid)

Dus, voor het beschermen van je gegevens is een pin toch veiliger. Als een echte dief je smartphone steelt herstelt hij hem gewoon.

 

Ik heb helemaal geen mobile, maar wel een 47 cijferig code!
Begint met de 4 en eindigt met een 7.
Shit, ik heb jeuk in mijn...

 

Gezichtsherkenning? Dan mag je het toestel met carnaval dus thuis laten.

 

Hij heeft z'n masker altijd op

 

Of gebruik een schoon touch pennetje!

 

cijfers, niet getallen

 

Simpel, geen code dus.

 

Simpel, geen code dus.

 

Mijn iphone unlock code bestaat uit 8cijfers probeer dat maar in een juiste volgorde te zetten ;) voor degene die ook 8cijfers willen ga naar instellingen>algemeen>codeslot> schakel eenvoudige code uit.

 

Ik werk al jaren met vinger print op mij laptop Hp HDX18
Moet zeggen werk goed,wat voor mobiel.

 

Nieuwsbrief