Jacht van Steve Jobs te water gelaten in Aalsmeer
Nieuws

Jacht van Steve Jobs te water gelaten in Aalsmeer

maandag 29 oktober 2012 10:13

Het megajacht dat in opdracht van Steve Jobs is gemaakt door een Nederlandse scheepsbouwer is te water gelaten.

Het schip met de naam Venus is zondag in Aalsmeer bij scheepsbouwer Koninklijke De Vries te water gelaten. One More Thing heeft er foto's van gemaakt. Het jacht is ontworpen door Feadship in samenwerking met Jobs zelf. Na Jobs overlijden kwam via zijn biograaf al naar buiten dat Jobs samen met ontwerper Philippe Starck werkte aan zijn superjacht. De buitenkant is helemaal van aluminium en het zonneterras heeft een jacuzzi.

In totaal kostte het ontwerp en de bouw van het schip zes jaar. Het is ruim 70 meter lang en gemaakt van aluminium. Op de foto links zie je de stuurhut, waar de controls te zien zijn op zeven iMacs van 27 inc. Of Jobs' gezin er gebruik van gaat maken, is nog onbekend. Steve's weduwe Laurene en haar kinderen Reed, Erin en Eve waren wel in Aalsmeer aanwezig. Het personeel dat aan het schip heeft gewerkt kreeg volgens One More Thing van de familie als cadeautje een iPod met inscriptie 'Venus'.

Ook internetondernemer Mark Cuban en Larry Ellison, de baas van Oracle, hebben onlangs bij het Nederlandse Feadship superjachten gekocht, respectievelijk de Fountainhead en de Musashi. Beide boten kwamen van de werf van De Vries Makkum. Feadship presenteerde vorig jaar ook zijn nieuwe conceptjacht Qi.

Tonie was in 1999 een van de eerste bloggers in Nederland. Sinds onze start in 2005 doet hij dat ook voor Bright. Sinds 2014 is Tonie de eindredacteur van Bright.nl.

Reacties

Moet je eens kijken hoe bizar dit schip eigenlijk is! In een tijd van enorme crisis, waarin mensen niet meer naar de tandarts gaan omdat ze de rekening niet kunnen betalen, bouwt iemand deze boot. Over verdeling van vermogen gesproken...

 

Dit is wat wij friezen een strijkijzer noemen. Kan niet zeggen dat ik het een mooi stuk ijzer (of beter, aluminium) vind.

 

Ik heb als niet-fries altijd begrepen dat de benaming 'strijkijzer' doelt op een kruiser, gezien de vorm van een kruiser.

 

Ach, bekijkt t zo. Steve zal er hard voor hebben gewerkt en zeker hebben verdient. Er zijn zat meer rijken op de wereld en we kunnen dit goed of afkeuren. Maar als al die rijke gasten bij ons in Nederland hun speeltjes komen kopen is het toch gewoon goed? Zij hun pronkbootjes en wij het werk.

 

Lijkt meer op een drijvende Apple store dan op een schip.

 

Mooie afwerking en detaillering, maar behoorlijk lomp en onsamenhangend ontwerp.
Maar ja ik heb de eerste iPod ook altijd lomp gevonden, smaken verschillen.

 

Gelukkig ziet Steve niet hoe lelluk zijn bootje geworden is.

 

Prachtig schip zeg ♥ jammer van de kortzichtige jaloerse reacties....

 

Dus omdat mensen de boot lelijk vinden, zijn ze kortzichtig en jaloers?
Ik ken hele mooie jachten en hoop dat de eigenaren er van genieten. Dit vind ik zelfs een oerlelijk jacht maar hoop dat de jobs familie er alsnog van geniet.

 

Het is een varende schuif pui..

Ja, geef toe als je hem naast de snelweg zet denken de mensen dat een nieuw chinees restaurant concept van van der Valk is.... (alleen nog een toucan op het dak)

 

Phillips tegen zijn assistent: Hee heb jij ook het ontwerp voor het nieuwe oorlogsmonument ook ergens gezien...........*stilte*....... Assistent: Shit, shit, shit, ik dacht dat het naar de Vries....Ooh shit, die bellen net dat het model voor de romp klaar is.

 

Triest hoor....

 

Men zegt niet voor niets van Lego kan je alles maken. Het design is erg blokkerig sturhut, woon/lounge gedeelte de ramen enz. Maar met Starck als ontwerper is dat logisch.

En ja het is duidelijk een drijvende Applestore. Zelfde matriaal/kleur gebruik.
Jammer dat Jobs hier zelf niet ven kan genieten. Verder is het ontwerp wennen, maar lijkt me niet erg praktisch op zee. Teveel oppervlakte voor de wind, dus net echt zuinig.

 

Wat een flauwe reacties zeg. Ik denk dat het meer crisis is om dood te zijn dan om de tandarts een keer over te slaan. Ik zou hopen dat ik ooit zo'n schip kon betalen en dan ook nog zou leven... Dan zou ik wel een keer toeteren naar FransIII.... De zuurpruim

 

Waarom is iemand een zuurpruim als ie iets maatschappelijks aankaart. Herinner je nog Jobs tegen Obama. Not gonna happen, om fabrieken in de VS op te zetten. Apple heeft veel banen gekost in de VS, doet niet aan goede doelen, heeft 140 miljard op de bank in Ierland staan, is 100 miljaard waard. Je zou verwachten, dat iemand die zo in de slappe was zit, wat goeds zou doen met zijn geld. Gates probeert malaria uit te roeien.
On topic, typisch Starkx ontwerp Van mij had het wat minder strak/futuristisch gemogen

 

Nieuwsbrief