Je hartslag om data te beveiligen
Nieuws

Je hartslag om data te beveiligen

maandag 13 februari 2012 13:26

Taiwanese wetenschappers werken aan een encryptiesysteem dat gebruikmaakt van je hartslag.

Er lijkt geen dag voorbij te gaan of er liggen weer gegevens van gebruikers op straat omdat een of andere server is gehackt. Voorlopig zal dat niet minder worden nu we massaal alles opslaan in de cloud. Al dat nieuws over systemen die gehackt worden heeft ook een positieve kant. We worden ervan bewust dat de huidige beveiligingssystemen keer op keer falen. De noodzaak voor veiligere systemen neemt alsmaar toe. Er wordt dan ook hard aan gewerkt op allerlei fronten.

Een toekomstige mogelijkheid is de beveiliging van je data via je hartslag. Je hartslag volgt een onregelmatig patroon dat uniek voor iedere individu is. Taiwanese wetenschappers proberen via ECG het unieke hartslagpatroon om te zetten in mathematische formules gebaseerde op de chaostheorie. Deze formules zouden moeten dienen als geheime sleutel als onderdeel van een encryptiesysteem. In het lab lezen de wetenschappers via ECG de hartslag via de handpalmen van mensen en gebruiken deze als sleutel. Hun doel is nu om deze techniek in apparaten zoals harde schijven te bouwen die je slechts door aanraking kan versleutelen of ontsleutelen.

David schrijft al sinds jaar en dag voor Bright en heeft het voorrecht de meeste gadgets te reviewen voor de enige echte Uitpakparty. Van alle gadgets houdt David het meest van robotica en hij heeft een voorliefde voor wetenschap in al zijn facetten.

Reacties

Leuk, heb je, je net de tering gerend om ergens op tijd te zijn. Kun je niet bij je bestanden omdat je hart als een gek klopt

 

Als het gaat om het unieke patroon van de hartslag maakt het niet uit of het er 60 of 160 slagen per minuut zijn.

 

Ik ben erg benieuwd inderdaad hoe gevoelig deze methode zou zijn voor afwijkingen van de basiswaarden. In ieder geval goed dat er zo wordt nagedacht over het beveiligen van onze data in de toekomst.

 

Is het "In love" patroon wel hetzelfde als het "out love" patroon;-) Ander voorzie ik veel liefdesverdriet!

 

Biometrische informatie levert ook risicos op. Zo kunnen dieven beter je pas stelen dan je meenemen om je handpalm te kunnen inlezen. Beter een sleutel die niet verbonden is aan je lichaam dus. Mn harde schijf mogen ze hebben

 

Nieuwsbrief