Je muur als touchscreen
Nieuws

Je muur als touchscreen

donderdag 26 januari 2012 11:23

Je Galaxy Nexus op een beamer aansluiten is niet erg moeilijk, maar de smartphone via een muur bedienen wel.

Een ontwikkelaar maakte zijn eigen versie van Ice Cream Sandwich via Android Open Source Project en flashde dit naar zijn Galaxy Nexus. Nadat hij de Kinect zo had geprogrammeerd dat deze een aantal simpele handbewegingen herkent, verbond hij de smartphone met zijn pc. Kinect stuurt de handbewegingen door naar zijn eigen versie van Android 4.0, die hierop reageert alsof je het touchscreen van de Galaxy Nexus aanraakt.

De muur-interface van de Galaxy Nexus is het resultaat. In feite is het een heel groot touchscreen, dat helaas niet altijd even lekker werkt. Ik zie nog niemand zijn telefoon via Kinect bedienen omdat het zo fijn werkt, maar een innovatieve creatie is het zeker.

Daniël schrijft voor RTL Nieuws en RTL Z over technologie, van smartphones en slimme stofzuigers tot privacy en asymmetrische encryptie. Houdt van espresso, de middeleeuwen en terabytes.

Reacties

Lekker nuttig weer. Innovatief is het natuurlijk niet. Dit soort systemen worden al op elke school gebruikt, maar dan in een vorm die wel handig is.

 

Duurt wat te lang voor dat het scherm reageert.

 

Waarom is dit vet? Omdat het kan!

 

Halloooo

 

leuk man mij niet innovatief genoeg wees wat creatiever ofzo

 

als t op een iphone was gedaan was het zeker brilliant....

komma komma komma ,,,,

 

Het is wel innovatief want er is geen echt scherm

 

Op scholen zijn het levens grote touchacreens

 

een touchacreen lijkt me dan weer wel innovatief

 

Leuk idee,

Jammer dat het zo slecht werkt. Misschien kan het verbeterd worden door een fabrikant.

Vraag me ook af of de camera achter hem staat, lijkt me onhandig als je met je rug naar de camera staat (ipv met je gezicht en handen zoals bij xbox kinect normaal gesproken de bedoeling is)

 

Nieuwsbrief