Jobs steunde toch kleinere iPad, dus die komt er
Nieuws

Jobs steunde toch kleinere iPad, dus die komt er

zaterdag 04 augustus 2012 12:47

De komst van de kleinere iPad lijkt in kannen en kruiken nu een Apple-topman heeft toegegeven net als Jobs groot voorstander van een 7 inch iPad te zijn.


Wijlen Apple-leider Steve Jobs heeft de haalbaarheid van 7 inch tablets meermaals betwist, maar hij lijkt vorig jaar daar toch ven terug te zijn gekomen. Dat blijkt uit stukken in de rechtszaak tussen Apple en Samsung. Steve Jobs zou vorig jaar al 'heel ontvankelijk' zijn voor het idee van een 7 inch tablet, schrijft Apple-manager Eddie Cue in een e-mail (PDF) aan andere Apple-topmannen Tim Cook, Scott Forstall en Phil Schiller.

Cue zelf is ook enthousiast over een kleinere versie van de iPad en vindt 'dat we er eentje moeten maken', zo staat in zijn e-mail. "Ik heb het hier met Steve meerdere keren over gehad en hij lijkt erg ontvankelijk." In zijn mail verwijst Cue naar de verschillen tussen de 7 inch Galaxy Tab van Samsung en de iPad. Volgens Cue zijn e-mail, e-books, Facebook en video goed te doen op een 7 inch tablet. "Websurfen is het zwakste punt."

Er gaan al maanden berichten rond dat Apple werkt aan een kleinere versie van de iPad. Die zou een 7,85 inch scherm krijgen, groter dus dan de 7 inch Galaxy Tab. In oktober 2010 noemde Jobs in een telefoongesprek met aandeelhouders 7 inch tablets nog DOA, dead on arrival.

Tonie was in 1999 een van de eerste bloggers in Nederland. Sinds onze start in 2005 doet hij dat ook voor Bright. Sinds 2014 is Tonie de eindredacteur van Bright.nl.

Reacties

Gejat van de Nexus.

 

"Die zou een 7,85 inch scherm krijgen, 40 procent groter dan de 7 inch Galaxy Tab."

Uhm, hoe moet ik me dit voorstellen?

 

hm dat klinkt inderdaad raar, ga ik even aanpassen

 

 

Zie:
http://www.phonearena.com/news/A-7.85-inch-iPad-would-be-40-larger-than-...
Het klopt dus wel, een 7,85" 4:3 iPad zou 40% meer schermoppervlakte moeten hebben dan een 7" 16:9 tablet, zoals de vele 7" android tablets.

 

Maakt het net te groot om met een hand in portrait-mode vast te houden. Dat is nou juist zo mooi aan die 16:9 android tablets.

 

precies

 

Iedereen het DOA-verhaal nu al vergeten van wijlen Jobs?
7" werd weggelachen, maar goed, ze hebben altijd wel weer ergens een verhaal over een prototype ergens onder in een la.
Ben je gek joh inspiratie doet Apple nooit op bij de buren. Gadver wat een bedrijf.

 

Samsung galaxy tab is een doa... Betekent toch niet dat alles van 7 inch doa is????

 

@sowieso. Hahaha ik heb echt medelijden met jou man. Waar komt die haat/frustratie jegens APPLE toch vandaan bij jou? Ooit afgewezen voor een baantje bij APPLE misschien? Ach dat zal je wel ontkennen. Be happy man. Nou, aai over je bolletje en nu..."be a lover not a hater". Peace!

 

Nieuwsbrief