Jobs wilde nieuw soort camera in iPhone
Nieuws

Jobs wilde nieuw soort camera in iPhone

dinsdag 24 januari 2012 10:21

Steve Jobs wilde met de lichtveldtechniek van startup Lytro de camera in de iPhone verbeteren.Steve Jobs wilde niet alleen de tv en schoolboeken 'opnieuw uitvinden', maar ook fotografie. Voor zijn overlijden had Jobs meerdere afspraken met oprichter Ren Ng van de fotografie-startup Lytro. Dat wordt onthuld in het nieuwe boek Inside Apple door Adam Lashinsky, schrijft de site 9to5Mac. Lytro presenteerde een paar maanden geleden een nieuw soort lichtveldcamera, waarbij foto's achteraf nog zijn scherp te stellen. Dat is mogelijk doordat Lytro alle lichtstralen die de camera binnenkomen registreert.

Bij toepassing van de Lytro-techniek in een toekomstige iPhone zou je objecten op een foto achteraf kunnen focussen en zou het maken van foto's nog weer wat sneller gaan. Jobs en Ng hebben gesproken over een mogelijke samenwerking, maar door het overlijden van de Apple-oprichter zouden de plannen voor onbepaalde tijd zijn uitgesteld. Lytro start binnenkort zelf met het leveren van zijn eerste camera, die al is te bestellen voor 399 dollar.

Tonie was in 1999 een van de eerste bloggers in Nederland. Sinds onze start in 2005 doet hij dat ook voor Bright. Sinds 2014 is Tonie de eindredacteur van Bright.nl.

Reacties

...en wederom gratis reclame voor Apple, ik begin steeds meer de indruk te krijgen dat Bright gesponsord wordt door Apple of iets dergelijks, iedere scheet die dat bedrijf (of wijlen Steve Jobs) maakt(e) wordt breed uitgeschreven hier en het portret van Steve Jobs staat nu al 4 maanden lang op de website en alsof één portret niet genoeg is, staan er maar liefst TWEE portretten op de website...
Er bestaat naast Apple ook nog andere technologie bedrijven!

 

Hè, je hoeft het niet te lezen hoor. Tenzij je gedwongen wordt kun je artikelen gewoon negeren; doe ik ook met het zoveelste bericht over Balmer, android en Bieber. Chill.

 

je hebt helemaal gelijk en doe ik normaal ook, ware het niet dat er nu een plaatje van de Lytro camera bij het artikel stond en ik dat wel interessant vind, titel had in mijn ogen meer nadruk op Lytro moeten geven ipv Steve

 

en het mooiste is nog dat je er een hoop minnetjes voor aan je broek krijgt :)

 

haha... ach er zijn wel ergere dingen in het leven dan een paar minnetjes en ik vind het wel leuk hoe sommige mensen vervolgens weer reageren, een beetje provoceren kan geen kwaad, eerlijk gezegd had ik nog wel wat meer Apple fanboys reacties verwacht ;-)

 

Ik heb ook al gemerkt dat Apple soms oververtegenwoordigd is in het nieuws. In België staat er geregeld een artikel op standaard.be die verwijst naar één van hun nieuwe innovaties. Spijtig genoeg wordt er weinig geschreven over de vele andere knappe "it" producten of diensten (om een voorbeeld te geven: de innovaties op AI gebied, ...).

Maar je moet natuurlijk wel meegeven dat Apple's marketing strategie die tot in de puntjes van verpakking tot lancering uitgestippeld is, bijzonder knap is. Hun recente successen en publieke interesse maakt het dan ook interessant om er zoiezo over te schrijven.

(los van het artikel) Verder vind ik het spijtig dat er altijd (hier en op andere blogs of fora) zo moet getouwtrokken worden tussen het Apple, Android, Microsoft, ... zijn (door de bezoekers). Ieder heeft zijn voorsmaak en kan hopelijk toch wel zelf uitmaken wat hem in zijn situatie het beste past en of het product nu wel degelijk zo innovatief is of juist goede marketing. Kritiek is nodig maar laat het dan wel zinvol zijn of positief opbouwend. Een onderbouwd alternatief is ook altijd mooi om te vermelden.

 

Klinkt boeiend, ze gebruiken al dezelfde lenstechniek lijkt het, dus het is wellicht slechts een kwestie van software.

 

Fiets dan lekker naar een andere website meneertje zeurenstein als je het niet bevalt... Eeuwige Nederlandse azijnpissers... Lijkt me zo vermoeiend om daar mee te moeten leven ... Altijd maar overal over klagen... Gebruik je al anti depressiva??

 

en waar klaag ik nog meer over dan?
(overigens werkt alcohol ook prima hoor)

 

... Meer fietsen schijnt ook goed te helpen....

 

Daarnaast lijkt me dit bericht ook meer reclame voor de camera-ontwikkelaar, als het al reclame is.

 

niks reclame hoor, het is gewoon nieuws. en niet alleen hier.

 

Ere wie ere toekomt, en dat is dus Lytro. Het 'opnieuw uitvinden' is daarom in mijn ogen niet correct. Apple wilde alleen maar samenwerken met Lytro en heeft 'het nieuwe fotografen' niet uitgevonden. Deze techniek is 'funest' voor de vakfotograaf, iedereen kan straks 'goede' foto's maken. Compositie is het enige wat nog overblijft, werken met sluitertijden en diafragma's is verleden tijd. Vind het wel een bizarre techniek en de prijs van 399,- valt reuze mee.

 

Ik vind het in ieder geval boeiende informatie. Bright kan er ook weinig aan doen dat Apple zo enerverend is. Er zijn weinig andere bedrijven in de IT die zulke vernieuwende dingen in de markt zet hoor.

 

groot gelijk fietsmeneertje to veel job jobs en twee foto s vind ik ook wel veel misschien wordt het wel door jobjoob betaald

 

Fietsmeneertje hoort zichzelf graag praten. Narcistmeneertje zou je meer recht doen.

 

goh anonieme iOS gebruiker, blijkbaar kennen we elkaar, hebben we vroeger met elkaar geknikkerd?
Ik reageer ten minste nog enigszins op een artikel en op de (algemene) berichtgeving van Bright ipv op de persoon.

 

Goed ook dat Bright niet toegeeft aan de ikzieteveelAppleberichten huilebalken.

 

Hahahahha Ik ruik jaloezie.

 

Android NERDS

 

I love bright! Leuke artikelen over geinige producten. En informatief over hoe we met elkaar omgaan, als je de reacties leest..
Mens en techniek ;-)

 

Het is zo grappig dat volwassenen ruzie kunnen maken over een telefoon. Het is maar een telefoon, zeur niet zo en koop gewoon degene die jij het fijnste vindt.

 

Het is zo grappig dat volwassenen ruzie kunnen maken over een telefoon. Het is maar een telefoon, zeur niet zo en koop gewoon degene die jij het fijnste vindt.

 

Allemaal leuk en aardig, maar hoe spreek je "Ng" in vredesnaam uit?

 

Gewoon aardig tech nieuws van het grootste tech bedrijf van de wereld. Raar eigenlijk dat ze hier op een tech pagina over durven te berichten ;-)

 

De meeste mensen hier zijn net kinderen, get a life mensen!

 

iOS is beter dan android ;-)

 

Is Apple misschien oververtegenwoordigd omdat het gewoon een heel goed merk met innovatieve ideeën is? Misschien?

 

Nieuwsbrief