Kickstarter dit najaar ook geopend voor Britse ideeën
Nieuws

Kickstarter dit najaar ook geopend voor Britse ideeën

woensdag 11 juli 2012 10:43

De bekende en succesvolle crowdfunding site gaat deze herfst de grenzen over, het Verenigd Koningkrijk is als eerste aan de beurt.

Kickstarter heeft laten weten dat het deze herfst naar Groot- Brittannië komt. Dat wordt de eerste keer dat het mogelijk is voor mensen buiten de VS om een Kickstarter-project te starten. Op dit moment moet je permanent inwoner van de VS zijn om een project te beginnen op de site. Dat heeft alles te maken met Amazon Payments, de betaalmethode die Kickstarter voorschrijft, meldt The Verge.

Het betaalsysteem van Amazon kan het beloofde geld bij succes doorsluizen naar de maker van een project. Behaalt een project de gestelde limiet niet, dan kan Payments het geld onmiddellijk weer terugstorten naar iedereen die financiering had beloofd. Tot voor kort was Amazon Payments alleen in de VS beschikbaar, nu is het ook in het Verenigd Koninkrijk te gebruiken. Of en wanneer Amazon Payments en daarmee de mogelijkheid voor Kickstarter ook naar andere Europese landen komt, is niet bekend.

Floris wordt enthousiast van gadgets, films, series en games, maar als er iets slechts tussen zit begint hij al snel te brommen. Wordt daarom door collega's ook wel 'de Maarten van Rossem van de techjournalistiek' genoemd. Die geuzenaam draagt hij met trots.

Reacties

goede zaak! sterker nog: ik denk dat de wereld er een stukje beter van wordt als dit verdienmodel veelvuldiger zou worden toegepast!

 

Nieuwsbrief