Kim Dotcom maakt een album
Nieuws

Kim Dotcom maakt een album

maandag 02 april 2012 17:16

Megaupload-oprichter Kim Dotcom mag van de rechter naar de studio om zijn debuutalbum af te mixen bij Crowded House-frontman Neil Finn.

Kim 'Dotcom' Schmitz, de vervolgde oprichter van de filehoster Megaupload, is bezig met zijn eigen album, meldt de New Zealand Herald. De rechter heeft Dotcom, die op borgtocht vrij is in afwachting van de rechtszaak over vermeende grootschalige auteursrechtschendingen, toestemming gegeven om wekelijks twee keer vier uur door te brengen in de Roadhouse-studio van Neil Finn (ex-Crowded House) in Auckland. 

Toen Dotcom in februari op borgtocht vrijkwam werd hij gebonden aan strenge regels. De Duitser heeft via de rechter nu ook toestemming gekregen om internet op te gaan en anderhalf uur per dag door te brengen in het zwembad naast zijn enorme villa.  

Een van de andere Megaupload-verdachten, de Nederlandse it'er Bram van der Kolk, mag nu van de Nieuw-Zeelandse rechter naar het landgoed van Dotcom komen voor overleg over de juridische verdediging. Pas in augustus is er een zitting gepland over de mogelijke uitlevering van de verdachten aan de VS. De Megaupload-verdachten werden in januari opgepakt na een actie die was gecoördineerd door de FBI.

Torrentfreak zegt al fragmenten te hebben gehoord van Dotcoms muzikale debuut, maar vermeldt niet in welk genre de geboren Duitser actief wordt. Iets in de lijn van Notorious B.I.G misschien?

Tonie was in 1999 een van de eerste bloggers in Nederland. Sinds onze start in 2005 doet hij dat ook voor Bright. Sinds 2014 is Tonie de eindredacteur van Bright.nl.

Reacties

En dat album is dan via de voor Kim Dotcom bekende kanalen 'gratis' te downloaden, neem ik aan :-)

 

Zal wel geen MegaUpload worden denk ik. Misschien via de Promobay? LOL

 

Nieuwsbrief