Klaagzang over Mountain Lions accuduur en Save As
Nieuws

Klaagzang over Mountain Lions accuduur en Save As

maandag 06 augustus 2012 16:27

Mountain Lion is niet zonder gebreken. Een deel van de Mac-gebruikers klaagt over kortere accuduur en de verwarrende Save As-functie.

Een opvallend groot aantal gebruikers van het nieuwe Mac OS X Mountain Lion klaagt er op de Apple-forums over dat de accu van hun MacBook na de upgrade veel sneller leeg raakt. In een peiling van Engadget antwoordt bijna de helft van 18 duizend mensen die Mountain Lion al hebben geïnstalleerd dat hun batterijtijd duidelijk is gedaald.

De oorzaak is nog onduidelijk. Apple doet onderzoek maar geeft nog geen uitsluitsel. Ook na het verschijnen van OS X Lion vorig jaar doken er batterijproblemen op. Apple werkt ongetwijfeld aan een oplossing voor de eerste update van OS X 10.8.

De andere grote klacht over Mountain Lion betreft de nieuwe Save As-functie om bestanden op te slaan, die overigens in Lion juist was verdwenen. In Mountain Lion blijkt hij de wijzigingen in zowel het nieuwe als het originele document op te slaan, wat Mac-watchers rampzalig vinden. Je verwacht namelijk dat Save As het oude document ongemoeid laat en alleen de bijgewerkte versie onder een nieuwe bestandsnaam opslaat.

In plaats daarvan sluit het commando in OS X 10.8 nu het originele document, want Mountain Lion's auto-save functie triggert. Gevolg: de volgende keer dat je het document opent, zitten de veranderingen er ook in. Je kan altijd weer terug naar de oude versie in de staat van voor de Save As-actie via de Versions-interface, maar Mac-gebruikers vinden dat Apple dat niet zou moeten opdringen. Het zorgt voor te veel verwarring.

Tonie was in 1999 een van de eerste bloggers in Nederland. Sinds onze start in 2005 doet hij dat ook voor Bright. Sinds 2014 is Tonie de eindredacteur van Bright.nl.

Reacties

"Mac-gebruikers vinden dat Apple dat niet zou moeten opdringen"

LOL, leermoment.

 

Ik werk al jaren met Apple, maar dan ook echt al jaren. Ik heb nog met OSX.1 gewerkt.

Ondanks dat Snow Leopard nog steeds mijn grootste favoriet blijft is dat gedoe met 'versions' en het niet meer hebben van Save As voor mij het eerst iets waarvan ik echt denk 'wat een kutstreek'.

Voor het eerst sinds jaren heb ik nu sinds Lion echt een hekel aan dat gekloot met documenten, dat ontgrendelen en dupliceren. Hoe moeilijk kun je het maken.

 

os x 1? bedoel je osx 10.0 of systeem 1? ik ben met systeem 3 begonnen.

 

Nieuwsbrief