Koe veroorzaakt vernietiging aarde

maandag 11 december 2006 12:50

Niet je energieslurpende plasma-tv, je benzinevretende Hummer of die vakantievlucht naar Verweggistan die nummer één veroorzakers zijn van het broeikaseffect, maar het is de koe.

Een nieuw rapport van de UN bestempelt de koe als de grootste bedreiger van de aarde. Anderhalf miljard runderen zijn verantwoordelijk voor 18 procent van de broeikasgassen. Dat is meer dan alle transportmiddelen samen. De brandstof benodigt voor het produceren van kunstmest om voedsel voor runderen te groeien en het produceren en transporteren van het vlees levert maar liefst 9 procent van alle CO2 uitstoot. En het houdt hiermee niet op.

De koeienscheet en de mest produceert één derde van het methaangas ter wereld. Methaan warmt de aarde 20 keer zo snel op als CO2. Daarnaast stoot de koe ook nog een derde van alle ammonia uit dat de oorzaak is van zure regen. De koe is tevens nummer één oorzaak waarom boeren massaal wouden ontbossen en overgrazing een vijfde van alle graaslanden tot woestijn omtovert.

Kunstmest, antibiotica en hormonen die de koeien krijgen toegediend spoelen weg en komen in het drinkwater terecht, vernietigen koraalriffen en zijn de oorzaak van enorme 'dead zones' zonder enig leven in de oceanen. Vergeet ik ook nog bijna dat een litertje melk ook nog zo'n 990 liter water vergt. Tijd om de koe te boecotten?

David schrijft al sinds jaar en dag voor Bright en heeft het voorrecht de meeste gadgets te reviewen voor de enige echte Uitpakparty. Van alle gadgets houdt David het meest van robotica en hij heeft een voorliefde voor wetenschap in al zijn facetten.

Reacties

fuk de duk, en er is zeker geen milieuvriendelijker stukje vlees voorhanden? Paarden biefstuk? Struisvogel entrecote?
 
Ja, dus het is de mens die er verantwoordelijk voor is. Zonder mens niet zoveel koeien, en de koe gaat ook echt niet vrijwillig naar het slachthuis.
 
De oplossing is kalfsvlees. Kalveren schijten er maar een paar maanden op los. Ik verwacht dat de wetenschap binnen een paar jaar kalveren van 10 weken al melk kan laten produceren. Hoorde laatst dat het aantal tienermoeders (let op: weken, geen jaren) nogal is toegenomen sinds de import van Antiliaans rundvee. Technische problemen bij voortplanting door kalfjes lijkt me dus ook geen probleem.
 
zozo.. Als iedereen nou eens vegatariër wordt, worden er minder koeien gefokt en is het beter voor het milieu dan ipv 30 minuten maar 10 minuten te douchen of nooit meer met de auto/bus te reizen! Handige maar voor sommige mensen moeilijk denkbare oplossing... Die mensen denken dat een leven zonder vlees geen leven is, maar het is wel de moeite waard!
 

GOED IDEE!! Enne, hou je er wel goed aan he??? Dat wil dus zeggen: GEEN Kaas, GEEN Kefir, GEEN Yoghurt, GEEN slagroom, GEEN Vanille/Hopjes/Aardbeienvla e.a., GEEN Roomijs, Geen Poedermelk, Geen Babyvoeding, en VERGEET VOORAL NIET ALLE SPULLEN UIT DE SCHAPPEN TE HALEN WAAR MELKPOEDER IN IS VERWERKT!!!!
Oh ja, alle Runderrassen, en alle andere herkauwers, dus, Kamelensoorten, Geiten, Schapen, Herten, en Gazellensoorten laten afmaken!!!! Red de Wereld! Deze dieren hebben vanaf nu nog alleen nog recht op een plekje naast de DODO!

 

Hallo bezoeker,

Jouw doodsangst dat je wellicht eens een dag geen lapje vlees op je bord krijgt blijkt wel uit het feit dat JIJ HET VERSCHIL NIET WEET TUSSEN een VEGANIST en VEGETARIËR. Vegetariërs eten geen vlees maar gebruiken wel producten afkomstig van dieren (melk, eieren, etc). Veganisten, dat zijn de geheelonthouders die alle producten afkomstig van dieren niet gebruiken (of in ieder geval een poging er toe doen). Dat je mensen die geen behoefte hebben om vlees te eten (om wat voor reden dan ook)op zo'n manier weg zet zegt genoeg over je zelf, je denk- en inlevingsvermogen en je bijdrage aan een duurzame wereld dan tot nu toe iemand anders die op dit bericht heeft gereageerd.

 

30 minuten douchen? Dan zie je er toch niet meer uit......?

 

Ook al zou iedereen vegetarier worden, dan blijven er toch nog 6 miljard mensen over die continu methaanscheten blijven produceren.

 

Ik vraag me af of ze ook hebben gekeken naar de broeikasgassen die het gras opneemt.

 

"(...) dan ipv 30 minuten maar 10 minuten te douchen..." Ook als we allemaal vegetariërs zouden zijn betekent dat niet dat we ons ongeoorloofd lang kunnen douchen, iedereen heeft immers drinkwater nodig? Daarbij, vleesvervangers zijn weer een bedreiging op zich gezien de druk die ze leggen op lokale flora en fauna.

Ik respecteer een ieder die respectvol met dieren wenst om te gaan, simpele oplossingen hebben soms echter complexe gevolgen.

 

Vertel eens wat nieuws...

De Koe is al jaaaren de LUL

Boterberg
Melkplas
Mestoverschot
En nu...
Ademt te veel?

Dierlijk vet zou niet goed zijn,
Melk mogen kinderen niet drinken ivm koemelkallergie
Mest... en wat doen wij op de wc? bloemen kweken? En waar komt dat trouwens terecht?
Neee! het is toch niet de ammonia uit de poepjes maar de methaan van de boertjes!

Het zit nu dus niet in de overschotten van boter, melk, vlees of mest... nee het is d'r adem!

"Er komen steeds meer koeien" hoorde ik een wetenschapper zeggen... Waarom stoppen er dan steeds meer boeren en verhuizen er steeds meer naar het buitenland? Het aantal boeren wat per dag stopt is hoog ... en toch stijgt het aantal koeien? Vraag dit eens na bij t CBS want het aantal daalt per jaar... Het was wel langer bekend dat 'men' het de boeren zo moeilijk maakt dat ze niet anders kunnen dan land bij te kopen, melkquotum te kopen etc. Maar toch.. Koeienflats? heb jij ze gezien? Waarom zijn er minder koeien in Nederland? En boeren ontbossen massaal? Maken we dat hier in Nederland mee? Nee, ik denk dat de steden eerder de boeren het land 'afnemen' ("Als je nu gelijk oprot krijg je n bonus. Niet? O dan wordt het steeds minder, hoe langer je er blijft zitten hoe minder. Maar we maken je het leven wel moeilijk als je er blijft zitten) En uiteindelijk moet je wel...

Volgens mij heb ik ooit op school geleerd dat het groene hart altijd groen zou blijven... Maar toen ik zag dat waarvan ik had geleerd dat dat altijd groen zou blijven ineens volgebouwd werd en de wei daarnaast, en die daarnaast... Dus ik bespaarde me de moeite en ging tijdens m'n examen de discussie met m'n docenten maar niet aan.

En toch moeten er meer koeien in de wei? Hoe dan? En waar moeten we die vandaan halen? Want de boeren moeten hun koeien wel op stal houden vanwege de gelijkmatige verdeling van mest op het land en omdat ze gewoonweg beter melk geven en ondanks dat de melkprijs dan wel gestegen is, het nog steeds een dubbele baan is met de helft minder, of nog minder dan de helft, loon. Maar natuurlijk ook omdat men de extra woningen moet hebben... dus bouwen ze het 'groene hart' maar grijs... samen met al die andere groene buffers.

Hormonen die in het koraalrif spoelen??? Ergens is er eens een hormoonschandaal geweest en vervolgens krijgen alle koeien hormonen toegediend? De andere dieren kregen niets? Of zijn het weer alleen de koeien die we onthouden hebben?

En wij dan... gebruiken geen hormonen? krijgen geen antibiotica voorgeschreven als we eens erg ziek zijn? Kunstmest? Weten jullie dat allereerst de eigen mestvoorraad (want door het beleid moeten ze helaas wat vaker binnen staan) wordt opgemaakt op het land, gelijkmatig(niet dat er dus 1 koe 3 x op dezelfde plek schijt) en dat er soms wel wat extra kunstmest gestrooid wordt maar dit ook volgens een speciale en ook door buitenaf goed gecontroleerde mestboekhouding wordt bijgehouden?

En wat doen wij met onze plantjes? Die moeten toch ook af en toe bijgemest worden? Controleert je buurman dat?

Doe eens normaal!

Als het de 'next ice age' niet is, zijn we er zelf wel verantwoordelijk voor.

Hou op met de koe de schuld te geven!

 

Waarom gaan de boeren hier weg? Omdat ze meer koeien willen houden maar niet mogen.
En per koe zijn er 6 voetbalvelden nodig om genoeg granen te produceren om 1 koe een jaar lang te voeden. Als we iederen op de wereld elke dag een stukje vlees willen gunnen. Dan zijn is er op de hele wereld bij elkaar niet genoeg land om genoeg voedsel te produceren om al die koeien te voeden.
Het is gewoon onmogelijk vol te hoeden. De amazone verdwijnt omdat er land nodig is om inze koeien van voedsel te voorzien. Dit is de nummer 1 reden van de bomen kap in de amazone. Bekijk de docu Cowspirecy maar eens dan schrik je van de feiten

 

Als we gewoon eens meer bomen zetten
dan mogen die koeien nog zoveel ademen als ze willen, dan wordt dat allemaal gecompenseerd.
Dus als we allemaal een paar koeien per jaar minder eten dan ademen er in de eerste plaats al minder koeien (ik zeg niet dat we allemaal vegetaier moeten worden maar wél dat wa iets minder veel zouden moeten eten zodat we een gewichtige verdeling hebben van alles) Minder koeien is weer meer grond vrij waar die koeien lopen en weer meer plaats voor bomen dus weer meer CO2 die 02 wordt. Men moet dus gewoon de perfecte balans zoeken tussen vleesvervangers (die dan op een andere manier belastend zijn), vis en vlees. punt.

 

WTF waarom praten we hier nou over koeien!?!

 

Ehhh. VERBETER DE WERELD, BEGIN BIJ JEZELF!!!!

Voordat er nieuwe koeien- ehh heksenvervolgingen komen, begin eerst bij jezelf!!!!!.

Want volgens mij is de MENS de GROOTSTE VERVUILER en de ENIGE VEROORZAKER van de VERNIETIGING van de AARDE!

NORMAAL herstelt de aarde zich van welke ramp dan ook. Er is echte één, zichzelf "beschaafd" noemende diersoort die de aarde VERVUILT en vele dierensoorten laat verdwijnen, en dat is de MENS!

 

Het gaat blijkbaar vooral om de herkauwers de koeien en de schapen. Hoe zit het met de geiten? Al jaren eten we geitenkaas omdat deze veel lekkerder is dan koeienkaas met de in Nederland zo gebruikelijk gele kleur, afkomstig van caroteen. Wij Nederlanders vinden dat kaas geel moet zijn, alsof de koeien iedere dag vers gras eten dus buitenstaan, waardoor de zogenaamde graskaas is ontstaan. Dus stoppen we er een overdosis caroteen in. Kijk eens naar buitenlandse (Franse) kazen die zijn gewoon wit. Zelf ben ik al bijna vegetariër, ik eet wat er voor de bio-industrie geproduceerd wordt. En zo nu en dan vis. Meer heeft een omnivoor, de mens, niet nodig aan eiwitten. Het prehistorische BBQ moet maar eens afgelopen zijn, de tijd dat de man nog ging jagen en zijn vangst op het vuur moest bereiden.

Het gaat hier om de uitstoot van methaan vooral via de mond van de herkauwer, gelijk aan de methaan uit de permafrost die vrijkomt bij de opwarming van de aarde.

Nu moeten wij niet denken dat we veel kunnen veranderen aan de opwarming, want we zitten in een bepaalde baan om de zon die zorgt dat de aarde om de zoveel tijd (die niemand ooit heeft meegemaakt) zorgt dat de aarde warmer of kouder is (Deens onderzoeker)

Om nu eens te stoppen met onze verspillende wijze waarop de vooral Westerse samenleving met de aarde omgaat, moeten we bijvoorbeeld eens denken aan energiebesparing in plaats van steeds maar meer energie produceren. Maar ook minder vlees valt daar onder. Voor het melkproducerend gedeelte zijn dan veel minder herkauwers nodig, zo ook minder methaan uitstoot. Gezien het feit dat men bijna geen herkauwers, een schapenkudde daargelaten, meer buiten ziet, moet het dus vrij eenvoudig zijn de uitstoot van alle methaangassen op te vangen, en deze zelfs te gebruiken voor energieopwekking. Dat zet dus veel meer zoden aan de dijk dan het verminderen van de CO2 uitstoot door een ballonnetje aan iedere auto te knopen.

Dat neemt niet weg dat deze uitstoot ook sterk verminderd kan worden door auto's niet zelf de hele route af te laten leggen maar deze op snelwegen op een karretje te zetten die met zeer hoge snelheid de saaie snelweg aflegt. Want realiseert niemand zich dat als men over de snelweg van A naar B rijdt en men een kabel zou meetrekken, je op deze manier zo weer terug getrokken zou kunnen worden. Waarom elke keer zoveel energie gebruiken om telkens van A naar B en van B naar A te komen elke keer weer?!

Twee artikelen die ik vond over methaan uitstoot en de ontwikkeling van het opvangen van de uitstoot daarvan

http://www.asg.wur.nl/NL/onderzoek/projecten/Veehouderij/StalemissiesBro...

http://landbouw.paginablog.nl/landbouw/2007/12/een_koe_doet_veel_meer.html

 

Volgens mij vergeten jullie de oorsprong van de wereld. Eerst was alles in evenwicht (planten, dieren en wij mensen). Doordat we lui en hebzucht zijn, hebben we machines en vervoersmiddelen uitgevonden. Hierdoor laten we andere zien, dat we heel wat hebben (mooie auto's, platte tv, mobieltjes, vakantie, enz.)soms ook nog met geleend geld. Industrieen draaien voltoeren, om ons te voorzien van leuke speeltjes. Mensen mogen niet meer doodt gaan met de medische wereld. Al die mensen die langer leven moeten ook eten. Zuiniger auto's worden vol gepropt met niet noodzakelijke speeltjes, waardoor de auto het zelfde verbruik haald.
De dieren krijgen de schuld van de door ons gemaakt probleem. Hoe meer geleerde, hoe slechter de wereld.

 

Ja sorry hoor, maar die beesten moeten tog ook schijten kunnen hun er wat aan doen? je kunt ze niet allemaal gaan vermoorden... dan zi je met een vlees overschot...

 

Men wil gewoon de schuld op de koeien schuiven. het probleem zal ALTIJD bij de mens liggen. als er meer mensen worden geboren moeten die ook voedsel krijgen dus ook vlees meer mensen betekend dus meer koeien.OPLOSSING: minder mensen minder koeien dus het probleem ligt weer bij de mens.

 

daar heeft de mens anders toch alle maal zelf voor gezorgd hoor

 

Nieuwsbrief