KPN-klanten kunnen op miljoenen Fon-wifipunten
Nieuws

KPN-klanten kunnen op miljoenen Fon-wifipunten

donderdag 24 januari 2013 08:51

KPN-klanten gaan ook hun verbindingen via wifi delen en kunnen in ruil op miljoenen Fon-hotspots ter wereld.

KPN-klanten kunnen door een nieuwe samenwerking met de wifi-provider Fon surfen op 7 miljoen wifi-toegangspunten wereldwijd, waaronder Engeland, Belgiƫ, Spanje en Frankrijk. KPN wil ook dat klanten later dit jaar hun verbinding thuis kunnen delen met andere KPN-klanten en Fon-gebruikers. Het testen van de Fon-hotspots begint pas over enkele maanden en pas eind dit jaar zijn de wifipunten toegankelijk voor KPN-klanten.

KPN's initiatief lijkt op de projecten van Ziggo en UPC met het delen van verbindingen via draadloze modems van hun klanten. De modems worden wifi-hotspots met een gescheiden deel voor andere klanten van dezelfde provider, zonder dat de verbinding in huis er veel hinder van zou moeten hebben. "Voor het deel van de breedbandverbinding dat klanten delen, wordt een gescheiden wifi-signaal opgezet, waarmee de veiligheid van het eigen netwerk gegarandeerd is", aldus KPN.

Een voordeel van Fon is dat het bedrijf ook actief is in veel andere landen en juist in het buitenland is wifi een goed alternatief voor het peperdure mobiel internet. "Fon streeft ernaar binnen enkele jaren meer dan 50 miljoen gedeelde verbindingen in haar internationale netwerk aan te bieden. Deze worden ook beschikbaar voor KPN-klanten."

Meer dan 18 duizend Ziggo-klanten in Groningen delen hun verbinding al via hun wifi-modem. UPC kondigde eind vorig jaar aan ook zo'n hotspotfunctie te gaan testen.

Tonie was in 1999 een van de eerste bloggers in Nederland. Sinds onze start in 2005 doet hij dat ook voor Bright. Sinds 2014 is Tonie de eindredacteur van Bright.nl.

Reacties

Mooie zin: zonder dat de verbinding in huis er veel hinder van zou moeten hebben.

Eerst zien dan geloven. Maar hoe werkt het dan met verbinden op je smartphone, gaat dit automatisch? Pakt hij elke keer de snelste verbinding? Hoe gaat het met overgangen? Gaat dit ten koste van batterij duur i.v.m. elke keer switchen van verbinding en het pollen van nieuwe?

Boel vragen waar ik wel meer van wil weten alvorens ik dit als toegevoegde waarde kan zien.

Het is wel fijn dat je hierdoor in het buitenland gratis internet hebt, scheelt aanzienlijk, mits je bestemming niet al standaard Internet aanbied.

 

Nieuwsbrief