KPN mifi-router met simkaart biedt wifi voor 8 apparaten
Nieuws

KPN mifi-router met simkaart biedt wifi voor 8 apparaten

donderdag 09 augustus 2012 08:24

KPN verkoopt een mifi-router die je 3g-verbinding deelt via wifi, zodat je tablet of laptop overal online kan.

KPN is gestart met de verkoop een MiFi-router. Het apparaatje met simkaart deelt de 3g-verbinding via wifi met andere apparaten. Dat is volgens KPN 'ideaal' voor mensen die een wifi-only tablet hebben. Ook laptops kunnen uiteraard online via de router.

Op de Huawei E5331 kunnen maximaal acht apparaten meesurfen. De accuduur is 5 uur, de standbytijd 150 uur. De maximale downloadsnelheid is 21 Mbps, al zal je dat in de praktijk nooit ergens in Nederland halen. Enkele telecomproviders in het buitenland bieden de Huawei-router sinds kort ook aan. De Britse provider Three staat bijvoorbeeld maar maximaal 5 apparaten toe op de mifi-router.

KPN verkoopt hem zowel met als zonder databundel. Zonder bundel kost hij 55 euro ex btw en met databundel kost hij 10 euro ex btw. Daar komen nog 30 euro aansluitkosten bij. De databundels beginnen bij 200 mb voor 10 euro per maand en lopen op tot 8 gb voor maandelijks 50 euro.

KPN is met de mifi-router binnen een Nederland een concurrent geworden van partijen als Droam, maar biedt geen roamingfunctie. 'Wij moeten nog zo vaak uitleggen wat een mifi is, nu gaat dat legioen telco's dat voor niks voor ons doen', tweet de oprichter van Droam tevreden.

Tonie was in 1999 een van de eerste bloggers in Nederland. Sinds onze start in 2005 doet hij dat ook voor Bright. Sinds 2014 is Tonie de eindredacteur van Bright.nl.

Reacties

In Android kun je met een wifi- hotspot ook je 3G verbinden. Kost niets :)

 

30 Euro aansluitkosten. Ze durven wel. Zeker nu ze weer schofterig kunnen harken op de data dankzij kartelvorming.

 

Dat ze ├╝berhaupt in de digitale tijdperk nog aansluitkosten durven rekenen. Net of er daadwerkelijk iemand daar is die een stekkertje om plugt om je te verbinden. Het is gewoon een administratieve handeling en waarschijnlijk volledig geautomatiseerd.

 

Goh, Dat is toch best prijzig. De Britse provider Three biedt het zelfde apparaat aan voor 60 pond incl. 3GB prepaid tegoed (t.w.v. 30 pond) . Bottomline: KPN is nooit de goedkoopste geweest.

 

Nieuwsbrief