Kruikantoor help ondernemer starten
Creative Class

Kruikantoor help ondernemer starten

maandag 25 mei 2009 13:59

Een startende ondernemer kan in deze tijd wel een kruiwagentje gebruiken. Tim Vinke helpt je aan je eerste kantoor.

Twee stoelen en een tafel met verlichting. Plus stroom om dat lampje, je laptop, mobieltje en koffiezetapparaat mee te voeden. Dat is in feite alles wat je nodig hebt om een bedrijfje te starten, zegt ruimtelijk vormgever Tim Vinke. Hij studeerde afgelopen maart af aan de Groningse Minerva academie met het kruikantoor. 'Je kantoorinterieur in een handomdraai kunnen verhuizen, waarbij je alle benodigde interieurobjecten kunt samenvoegen. Voor een startende ondernemer is het van belang om snel zijn werkplek te kunnen verhuizen van punt A naar punt B, om op die locatie zijn beroep te kunnen beoefenen,' aldus Vinke.

Het geeft te denken: nomadische werkers die enkel hun laptop en smartphone nodig hebben, missen wel het geborgene van hun eigen koffie en eigen interieur. Want zo met je laptop in de auto langs de snelweg komt waarschijnlijk net iets vaker voor dan op het terras onder de palmbomen.

Het kruikantoor bestaat uit een kern van EPS-schuim met daarover heen een Polyurea hotspray. Dat is dezelfde natuurvriendelijke rubberverf waarmee i29 het hele crisiskantoor dat te zien is in Bright 27 tot een geheel smeedde. Het object zal tentoongesteld worden op de eindexamenexpositie van Academie Minerva te Groningen van 4 tot 9 juli.

Ingeborg blogt voor Bright.nl al sinds de start in oktober 2005. Haar specialiteiten zijn architectuur, stedenbouw, design en duurzaamheid.

Reacties

het ziet er erg mooi uit en het idee vind ik ook heel erg mooi! toch kan ik dit niet loslaten; is de mobiliteit niet een illusie? ik heb namelijk niet het idee dat het ding in een typisch starters autootje past... met het geheel over straat lopen is natuurlijk leuk, maar een verhuizing over een afstand groter dan 5km wordt al lastig. Als ik dit verkeerd zie, laat ik me graag overhalen, want het ding heeft wel stijl!

 

De links wel gevolgd? Het is <a href="http://www.cbkgroningen.nl/idoc/beeld/b_plaatjeinfo.cfm?pid=999&language... een compact geheel</a> in/op elkaar te stapelen.

 

Alhoewel het ongetwijfeld slechts voor de mooi is bedoeld, kan ik me voorstellen dat eenpitters die op beurzen een kletshoekje moeten hebben wel iets aan een dergelijk pakket hebben. Kan natuurlijk ook met een formica klaptafeltje en wat campingstoeltjes, maar hoe mooi is dat niet?

 

Nieuwsbrief