Langer lopen is langer bellen
Nieuws

Langer lopen is langer bellen

vrijdag 05 oktober 2012 10:31

De nPower PEG zet je beweging om in stroom. Daarmee laad je een accu op waarop je je gadgets kan aansluiten.

De nPower PEG (Personal Energy Generator) werd enkele jaren geleden aangekondigd, maar de Amerikaanse startup stuitte op een reeks tegenslagen waardoor het jaren heeft geduurd voordat het product op de markt kwam. De nPower PEG is een 'kinetische energie oogster’ die al je bewegingen in energie omzet en opslaat in een accu waarmee je op een later tijdstip je gadgets kan opladen. Hij heeft iets weg van de zaklampen die je door schudden kan opladen. Een magneet in de zaklamp beweegt heen en weer door een spoel en genereert zo stroom.

De nPower PEG is ongeveer 25 centimeter lang en weegt zo’n 400 gram. Je hoeft hem niet zelf te schudden maar plaatst hem bijvoorbeeld rechtop in je rugzak om tijdens het lopen energie op te wekken of je bevestigt hem aan je onderbeen tijdens het fietsen. De nPower kan je vervolgens op zo’n drie duizend gadgets aansluiten. nPower zegt dat een minuut lopen gelijk is aan een minuut muziek luisteren op een iPod Nano.

Je moet echter wel flink doorlopen wil je op je iPhone een gesprek voeren. Een gesprek over 2g van een minuut vergt een wandeling van elf minuten en een gesprek via 3g bijna een half uur. Op deze manier een laptop opladen, kan je dan ook vergeten. Desondanks zou de nPower vooral in noodsituaties de reddende hand kunnen bieden. Of de nPower PEG ook in Nederland verkrijgbaar komt, is onbekend. In de VS is de nPower PEG voor 199 dollar verkrijgbaar.

David schrijft al sinds jaar en dag voor Bright en heeft het voorrecht de meeste gadgets te reviewen voor de enige echte Uitpakparty. Van alle gadgets houdt David het meest van robotica en hij heeft een voorliefde voor wetenschap in al zijn facetten.

Reacties

10 min bellen, 5 uur lopen. Iets zegt me dat dit niet gaat werken.

 

Nieuwsbrief