Lasersnijder Glowforge breekt crowdfundrecord
Nieuws

Lasersnijder Glowforge breekt crowdfundrecord

dinsdag 27 oktober 2015 09:45

In 30 dagen heeft Glowforge 27,9 miljoen dollar opgehaald via crowdfunding. Meer dan het record van de Pebble-smartwatch.

De 'lasercutter voor thuis' Glowforge heeft niet via Kickstarter of IndieGoGo geld opgehaald. Nee, het bedrijf deed dat zelf via zijn eigen site. CEO Dan Shapiro liet weten dat hij 1 of 2 miljoen dollar verwachtte. Maar dat bedrag was na een dag al bereikt. Na een maand kwam er bijna 28 miljoen dollar binnen. Volgens Glowforge is het daarmee de grootste crowdfundcampagne die 30 dagen liep. De Pebble-smartwatch haalde eerder via Kickstarter 20 miljoen dollar op.

Snijden en graveren

De lasercutter kan verschillende materialen snijden en graveren. Ook voedsel, zoals chocola of sushi. Via wifi is het apparaat verbonden met je telefoon, tablet of computer. Glowforge scant het materiaal en biedt een live-preview. Vandaar de naam 3D Laser Printer. Hij kan dus niet materiaal printen. En als je zelf geen inspiratie meer hebt, biedt Glowforge een online database en community met verschillende templates.

Er zijn drie verschillende modellen beschikbaar. Deze verschillen op basis van ventilatiemogelijkheden. De modellen kosten 2.395, 2.995 en 4.795 dollar. Deze prijzen hebben nog een pre-order korting van 40%. 

Lees ook:

Lasercutter voor thuis

Reacties

Heel dubieus dat ze via hun eigen site even 30m binnen halen. Ik vind het nogal een gok om even 2k weg te geven aan een product dat nog niet bestaat en een bedrijf dat dit voor het eerst doet. Tijdens de campagne van 30 dagen nergens ook maar iets gelezen over dit ding, dus hoe ze aan zoveel backers komen... Ik denk dat die record claim fake is en gewoon een reclame stunt.

 

Nieuwsbrief