Last van Android-malware? Dan gratis WinPhone
Nieuws

Last van Android-malware? Dan gratis WinPhone

woensdag 14 december 2011 08:25

Microsoft biedt gratis Windows Phones aan aan mensen die het slachtoffer zijn geworden van Android-malware.

Het is een nogal doorzichtige pr-campagne om Windows Phone 7 weer eens onder de aandacht te brengen. De vijf mensen met de grootste horrorverhalen over Android-software krijgen een gratis telefoon met het mobiele besturingssysteem van Microsoft.

Initiatiefnemer van de actie is Microsoft-evangelist Ben Rudolph. De timing is niet geheel toevallig. De afgelopen week trok Google verscheidene kwaadaardige Android-apps terug uit de Android Market. In totaal heeft Google dit jaar meer dan honderd gevaarlijke apps verwijderd.

Graham Cluley van virusbestrijder Sophos is niet erg te spreken over de actie van Rudolph. In een blogpost noemt hij het 'een beetje onder de gordel'. Hij kan het niet nalaten een sneer uit te delen aan de softwaregigant: 'Microsoft, dat de campagne ondersteunt, vindt het vast leuk dat het een keer niet de schuld krijgt als het om malware gaat. Het Windows-besturingssysteem kwam immers jarenlang slecht uit de test in vergelijking met Unix en Mac OS X als het ging om het aantal besmettingen met malware.'

Maarten is op hoofdredacteur Erwin na de meest ervaren internetjournalist in de Bright gelederen. Hij heeft voor vrijwel alle grote sites gewerkt en doet dat nog steeds trouw bij Bright. Zijn hobby's zijn slapen en chocola eten.

Reacties

Een gratis Linux/Macintosh computer voor iedereen met een horrorverhaal over Microsoft! (Week later, geen Microsoft meer op de aardbodem)

Een beetje een steek onder de gordel Microsoft, natuurlijk is het niet goed dat Google de ingestuurde programma's niet controleert, maar dit hoeft niet.

 

Ik vind het wel een grappige actie van Microsoft. En dat het 'onder de gordel' is… Tja, Android. Grow a thicker metal plating.

Het is niet alsof Android de nadelen van zijn concurrenten ook niet glashard benadrukt, dus waarom mogen die concurrenten dat niet doen met de nadelen van Android?

 

Hoe gaat Windows mobile zelf malware voorkomen eigenlijk? Via hetzelfde model als Apple? Of is het open en komt er dus ook malware op?

 

Ach, de een z'n dood is de ander z'n brood. Het is wel een ludieke actie van Microsoft.

 

Wat ze dus eigenlijk zeggen is dat je met de WinPhone geen last hebt van Malware? Dat kan dan wel zo zijn maar ik wil ook geen telefoon die crasht zodra die een sms'jes ontvangt.... http://goo.gl/BOqMP

 

Beetje een geval van voor je beurt praten. Het wachten is op de verhalen die gatenkaas maken van de Windowsphones.

 

Ik heb zelf een android(SGS2)en een windows phone 7(LG optimus7)Nu ben ik overtuigd,windows phone is ten dode opgeschreven.Het is een flauw besturingsysteem,geen fatsoenlijke apps en games zoals Angry birds moet je betalen.Geef mij maar android of Ios.

 

Ach terwijl deze twee het met elkaar uitvechten
Eet ik intussen een Apple-tje.
Onbespoten en geen virus of wormpje te bekennen.

 

Ach terwijl deze twee het met elkaar uitvechten
Eet ik intussen een Apple-tje.
Onbespoten en geen virus of wormpje te bekennen.

 

Ik heb ook last van virussen op mijn windows computer krijg ik nu ook een telefoon.

 

Haha Windows die een aktie doet rondom virussen, ik dacht dat ik alles al eens gehoord had. #windhoos

 

ios sucks

 

@meneerduck: de Windows market werkt hetzelfde als die van Apple, dus mét review. En dus (hopelijk) zonder zooi.

 

ios is voor apen

 

Ben benieuwd of ze die 5 wintendo phones ueberhaupt kwijt raken :-). Maar had Samsung een tijdje terug niet net zo'n kunstje geflikt met Apple?

 

lol apple is prut

 

Dit is toch niet normaal meer die Apple tegen android fight..??

Apple gebruikers reageren normaal en alle android gebruikers hebben weer iets te klagen. Is dit jaloezie..? Zo niet, stop er dan gauw mee want ik word er niet goed van.

Dit geld ook voor de Apple freaks hoor.

 

Nieuwsbrief