Leather smartware uit Utrecht
Nieuws

Leather smartware uit Utrecht

maandag 19 maart 2012 15:59

Iets wat van ver komt, is bijzonder. Voor een knap hoesje voor je iPhone of iPad kun je ook terecht bij het Nederlandse iErnest.

Het barst van de hoesjes, cases, sleeves en andersoortige bescherming voor je iPhone of iPad. De spoeling aan smaakvolle ontwerpen is echter dun. Een paar van mijn favorieten zijn het Japanse Roberu, het Oostenrijkse Hard Graft, het Amerikaanse Makr en Sandqvist uit Zweden. Dichter bij huis werden we eerder al verrast door de houten iPad-hoes van Miniot uit Schagen en zijn we bij Bright fan van Travelteq in Amsterdam. Daar is nu een merk gekomen: iErnest uit Utrecht.

De 'leather smartware' van iErnest is het werk van Floortje Donia en Hans van Veen, ook actief als interieurontwerpers onder de naam Bureau de Bank. Ze kennen elkaar van de academie in Arnhem waar ze productdesign volgden. Donia: "In 2010 kwam ons interieurwerk in een rustiger vaarwater en hebben we voor onszelf en enkele vrienden naar eigen smaak een iPhone hoesje gemaakt. Wij dachten dat de markt voor zulke hoesjes verzadigd was, maar de reacties waren heel enthousiast."

Dat originele ontwerp is te koop als de Regular, maar gaat binnenkort uit het assortiment verdwijnen. Het populairste model bij iErnest is de Cardholder. "Wij dragen zelf onze ov-chipkaart er in, die hoef je er bij in- en uitchecken niet eens uit te halen. Ik heb er meestal ook een briefje van 20 euro in zitten, voor de zekerheid."

Ik heb de nieuwe Camera Strap van iErnest kunnen testen, als pre-order verkrijgbaar voor 119 euro in zwart of cognackleurig leer en in twee maten. Op het oog een mooie, slanke lederen draagriem, maar met een ingenieus detail. In de hengsels zitten schokdempers verwerkt die de druk op je nek en de camera verlichten. Heel fijn bij de wat zwaardere dSLR camera's. Donia en Van Veen hebben ook een lederen hoes voor de iPad in ontwikkeling, net als de iPhone etuis voorzien van een elastiek. De naam iErnest is overigens een knipoog naar Moleskine dat prat gaat op beroemde gebruikers als schrijver Ernest Hemingway.

iErnest zit in de lift. Donia: "We naderen een keerpunt. Tot nu toe maken we de hoesjes zelf op de leernaaimachine, 100 stuks per week als het moet. Dat hebben we nu een jaar bijna fulltime gedaan. We hebben een prachtig atelier in Spanje gevonden dat de productie voor ons gaat overnemen. We wilden beslist niet naar China. Het is al erg genoeg dat zulk vakmanschap in Nederland nagenoeg verdwenen is. In Italië en Spanje heb je dat nog wel en dat houden we graag zo."

iErnest is momenteel alleen online verkrijgbaar. Dan kan snel veranderen, want resellers kloppen op de deur. "Het smaakt allemaal naar meer, maar we willen groeien met beleid. We blijven graag een schattig merk."

De bedenker en hoofdredacteur van Bright. Erwin heeft een zwak voor tech, een oog voor design en een neus voor trends. Hij woont in Amsterdam samen met vijf vrouwen: zijn vriendin, hun dochters en twee poezen.

Reacties

Prachtige producten en heerlijk initiatief, hier een fan

 

Nieuwsbrief