Lego Apple Store zoekt fans
Nieuws

Lego Apple Store zoekt fans

maandag 05 maart 2012 14:22

Een Lego-liefhebber heeft een modulaire Lego Apple Store ontworpen en hoopt deze met steun van anderen in productie te krijgen.

De Apple Store in Amsterdam opende zaterdagmorgen de deuren. Dat resulteerde in de gebruikelijke lange rijen Apple-fans en nieuwsgierigen voor de deur. Maar er is nog een Apple Store die open zou willen gaan en hoopt op lange rijen fans. Lego-liefhebber ‘gotobuild’ heeft een ontwerp van een Lego Apple Store gemaakt en op de Lego Cuusoo site geplaatst.

De Lego Cuusoo site is de ‘Kickstarter voor Lego’ waar fans hun ontwerpen kunnen tonen. Andere Cuusoo-gebruikers kunnen op de ontwerpen stemmen. Als een ontwerp meer dan 10 duizend stemmen krijgt, neemt Lego het ontwerp onder de loep en onderzoekt of het ontwerp mogelijk in productie wordt genomen.

De Lego Apple Store bestaat ongeveer uit 800 blokjes. Alles wat je in een echte Apple Store kan vinden, vind je ook in de Lego Apple Store; iPhones, iPads, MacBooks, iMacs, iPods, Mac Pro, accessoires, een Genius Bar en zelfs fans en een glazen plafond om het interieur licht te houden. De beroemde glazen trap lijkt echter te ontbreken. Of deze Apple Store ooit open zal gaan is nog maar de vraag. Op dit moment staan de fans nog niet in de rij. De Lego Apple Store is met slechts 750 stemmen nog ver verwijderd van de gehoopte 10 duizend waarbij Lego het ontwerp serieus zal onderzoeken voor mogelijke productie.

David schrijft al sinds jaar en dag voor Bright en heeft het voorrecht de meeste gadgets te reviewen voor de enige echte Uitpakparty. Van alle gadgets houdt David het meest van robotica en hij heeft een voorliefde voor wetenschap in al zijn facetten.

Reacties

Steve draait zich om in z'n graf al die dit design ziet ;-)

 

Grappig, maar zie dan liever een kopie van de 5th Ave Store in New York ;)

 

Als lego adapt moet ik dit uiteraard helemaal geweldig vinden!

 
afbeelding van Ingeborg van Lieshout

In Enschede zijn ze al zover: http://www.frameweb.com/news/abondantus-gigantus

 

Je kunt bij Lego toch ook gewoon je eigen ontwerpen direct BTO verkopen?

 

Hartstikke leuk, maar creatief of uniek? betwijfel ik.
Zal wel stemmen krijgen.

Zelf vind ik deze hier onder leuker en creatiever.
De lego sleutelhanger

http://lego.cuusoo.com/ideas/view/10865

 

Nieuwsbrief