Stewardessen van British Airways bekijken vast je Facebook-profiel
Nieuws

Stewardessen van British Airways bekijken vast je Facebook-profiel

maandag 09 juli 2012 13:04

British Airways biedt passagiers persoonlijkere service door foto's en andere persoonlijke gegevens van ze op internet te zoeken.

"Welcome on board Mr. Lemereis. We really like your unboxingparties. Captain Uligan is a big fan of yours. You’ll find a special gadget in the seatpocket in front of you. We personally selected it for your unwrapping." Wellicht dat ik zo begroet word als ik aan boord stap van een vlucht van British Airways.

De luchtvaartmaatschappij zoekt via het Google Images bijvoorbeeld naar foto’s van passagiers zodat de bemanning instappende passagiers persoonlijk kan begroeten. Van het cabine-personeel van BA zijn zo'n 2000 mensen uitgerust met iPads. Het personeel heeft tevens inzicht in de reisgeschiedenis van de passagiers, hun maaltijdwensen en eventuele details over eerdere klachten.

Voor het einde van het jaar zal BA rond de 4500 passagiers per dag via het Know Me-programma persoonlijk welkom heten. Het Britse Big Brother Watch heeft echter bezwaren geuit. Volgens deze organisatie moet BA toestemming vragen om passagiersgegevens via internet te zoeken. BA ontkent echter dat zij Britse privacy wetgeving negeert.

David schrijft al sinds jaar en dag voor Bright en heeft het voorrecht de meeste gadgets te reviewen voor de enige echte Uitpakparty. Van alle gadgets houdt David het meest van robotica en hij heeft een voorliefde voor wetenschap in al zijn facetten.

Nieuwsbrief