Lekker slapen bovenop je computer
Nieuws

Lekker slapen bovenop je computer

maandag 15 oktober 2012 17:00

De UrbanDesk is een ruimtebesparende oplossing voor studentenkamers: een bureau onder je bed.

De UrbanDesk is 's nachts een bed, dat 's ochtends tegen de muur is op te klappen waarna het bureau verschijnt. Ontwerper Graham Phakos uit het Amerikaanse Baltimore bedacht het bureaubed voor eigen gebruik vanwege ruimtegebrek, maar heeft besloten om het in kleine aantallen te laten produceren voor geïnteresseerden die hem via Kickstarter kunnen bestellen.

Phakos gebruikte voor zijn prototype een Vika Amon-tafel van Ikean en een bed van 2 bij 1,5 meter. Hij heeft 'm zelf in gebruik sinds juli en kreeg zoveel enthousiaste reacties van vrienden en collega's dat hij heeft besloten om het ontwerp te verbeteren om er een echt product van te maken. Het wordt een pakket om zelf in elkaar te zetten en het inklapmechanisme wordt van staal in plaats van hout bij het prototype.

Het bedbureau kost tijdelijk voor de eerste kopers 500 euro. De productie start in januari. Voor internationale verzendkosten moeten kopers met contact opnemen met Phakos, die trouwens een Ajax-sjaaltje op een promotiefoto heeft staan. Mocht het Kickstarter-plan mislukken, dan is er een plan B: voor 50 euro zijn de complete instructies om de UrbanDesk zelf van hout te bouwen te verkrijgen.

Tonie was in 1999 een van de eerste bloggers in Nederland. Sinds onze start in 2005 doet hij dat ook voor Bright. Sinds 2014 is Tonie de eindredacteur van Bright.nl.

Reacties

Leuk maar wel héél laat, er bestaat al jaren zoiets in de handel, ook aan gene zijde van de grote plas.

http://www.youtube.com/watch?v=gRkZFvKxiF4&feature=related

 

Het is overigens een systeem waar je een eigen bed omheen kunt bouwen.
zie oa Háfele. (Tavoletto ca 250,-- ex btw per stuk)

http://www.youtube.com/watch?v=shnnGgZuacY

http://easylink.hafele.com/is-bin/INTERSHOP.enfinity/WFS/HNL-EasyLink_HN...

 

Een opklapbed, revolutionair!

Zucht.

 

Weet je hoeveel stof er uit een matras komt dwarrelen? Direct op je bureau.

 

Clei uit Italië doet dat net even beter... Wel 100x duurder natuurlijk.

 

Nieuwsbrief