LG en Samsung zetten in op Google TV
Nieuws

LG en Samsung zetten in op Google TV

vrijdag 06 januari 2012 12:33

LG en Samsung komen nu ook met tv's met Google TV, wellicht uit angst voor een Apple-televisie.


LG en Samsung voegen zich bij Sony en Vizio: ze komen dit jaar met tv's met de nieuwe versie van Google TV. LG maakte donderdag bekend tijdens de CES-beurs in Las Vegas volgende week zijn eerste tv met Google TV te demonstreren. Te zien aan het beeldmateriaal gebruikt LG een eigen interface over Google TV heen, net zoals telefoonfabrikanten dat regelmatig doen bij Android.

Ook tv-marktleider Samsung stapt in de Google TV-boot, meldt Google zelf. Net als aartsrivaal LG wedt Samsung op twee paarden: beide bedrijven hebben ook nog hun eigen Smart TV-platforms, die al op meer dan de helft van de tv-modellen in 2011 was te vinden. LG werkt hiervoor bijvoorbeeld samen met Philips en Sharp. Samsung heeft zijn eigen platform, maar ook dat heet 'Smart Tv'.

Het lijkt erop dat LG en Samsung naast de tv-toestellen met Google TV ook gewoon modellen met de eigen Smart TV-systemen blijven uitbrengen, mocht Google TV floppen. Tot nu toe is de tv-software van Google geen groot succes. Fabrikant Logitech stopte alweer met de verkoop van een settopbox met Google TV.

De nieuwe versie van Google TV biedt nu ook toegang tot tv-apps via de Android Market en heeft een verbeterde vormgeving. Het systeem ondersteunt enkele nieuwe chips en heeft ook nog steeds de Chrome-browser. Over de prijzen van de Google TV-toestellen is nog niets bekend. Fabrikanten kunnen wellicht een relatief hogere prijs gaan vragen voor de modellen: consumenten die Google TV willen zijn immers de klanten die het nieuwste van het nieuwste willen en daar wellicht ook wel bereid zijn voor te betalen. Tot nu toe kiest bijna niemand zijn tv op basis van het connected tv-systeem.

In de tv-wereld wordt vol spanning uitgekeken naar de komst van een Apple-televisie. De geruchtenstroom over zo'n Apple-tv houdt maar niet op. Veel onduidelijkheid is er over het schermformaat van het nieuwe apparaat: ergens van 32 tot 50 inch. Ook zou Apple de tv ter verbetering van de beeldkwaliteit willen voorzien van 'dynamische achtergrondverlichting'. Dit dook deze week op in een patentaanvraag door Apple.

Tonie was in 1999 een van de eerste bloggers in Nederland. Sinds onze start in 2005 doet hij dat ook voor Bright. Sinds 2014 is Tonie de eindredacteur van Bright.nl.

Reacties

Hebben! Hebben! Lik slurp

 

Mijn Philips 9000-nog wat tv uit 2009 heeft ook dynamische achtergrond LED waardoor het contrast aanzienlijk verbetert, en ook de energiezuinigheid btw. So what's new?

 

Ik wacht ff op Apple. Gewoon omdat ik ook n ipad en iphone heb en die tv daarmee gaat samenwerken.

 

@22.40: kun je met je Philips 9000 dan ook internetten??

 

Denk je niet dat hij het heeft over de patentaanvraag van Apple over dynamische backlightverlichting? Wat heeft internetten daarmee te maken?

 

Fuck lcd led tft plasma 3d , lekker me beeldbuis met videokassette !!

 

Laat maar komen die tv van Apple!

 

Een vriend van me die had een Google tv, maar nu is zijn tv kapot door een virus en dat valt buiten de garantie zeggen ze. Gelukkig heb ik een Apple TV2

 

Lachen, hoe men in blinde paniek alvast een product van Apple aan het kopieren is, voordat het er er uberhaubt is! Zo ging het ook op CES toen de geruchten gingen dat Apple een tablet ging uitbrengen.

Resultaat: half-af-eendagsvlieg producten op de markt, en Apple die een verpletterend platform neerzet.

 

Eens. Mijn philips tv kan alles wat hierboven staat. Heeft backlite led scherm en tv apps zoals uitzending genist, nos, facebook enz. Ik gebruik mn iPas als toetsenbord. 40inch philips pl6606h voor 555,-. Prima deal hoor! Streamt ook van elk device. ^__^

 

Voor een schappelijke prijs, wil ik er een.

 

Don't panic it's an apple !

 

Nieuwsbrief