LG heeft krachtigste smartphone
Nieuws

LG heeft krachtigste smartphone

donderdag 23 februari 2012 12:53

LG's Optimus 4X HD is een beest van een smartphone: de eerste met een snelle quad-core processor en een 4,7 inch scherm.

LG heeft niet gewacht tot de grote telecombeurs Mobile World Congress in Barcelona dit weekend is gestart en heeft zijn nieuwe smartphones de afgelopen dagen al een voor een onthuld. De laatste in de reeks volgde donderdag en is het interessantst: de Optimus 4X HD. Deze smartphone valt op met een erg groot 4,7 inch touchscreen met een hoge 720p-resolutie. Maar het meest bijzonder is dat dit het eerste toestel is met een quad-core processor: twee keer meer rekenkernen dan de huidige smartphones.

Zijn 1.5GHz quad-core Tegra 3 maakt de Optimus 4X HD waarschijnlijk de snelste smartphone van dit moment. Ook LG-concurrent HTC zou trouwens met een toestel met Tegra 3 komen. Maar de Koreanen zijn het eerst met de officiële aankondiging. De Optimus 4X HD werkt met Android 4.0, dat door LG lichtelijk is aangepast. De accu zou niet te snel leeg gaan omdat de processor beschikt over een extra vijfde energiezuinige onderdeel dat alle lichte rekentaken afhandelt. Maar het is wachten op de eerste ervaringen over de accuduur van dit soort quad-core smartphones. 

Het toestel is ondanks het enorme scherm zeker niet dik: maar 8,9 mm. Hij heeft 16GB aan opslaggeheugen, maar ondersteuning van NFC is nog niet duidelijk. Langzaamaan beginnen meer en meer smartphones te beschikken over een NFC-chip voor bijvoorbeeld mobiel betalen en andere transacties.

Tonie was in 1999 een van de eerste bloggers in Nederland. Sinds onze start in 2005 doet hij dat ook voor Bright. Sinds 2014 is Tonie de eindredacteur van Bright.nl.

Reacties

Beetje off topic, maat ik kan zonder nfc toch ook prima mobiel betalen? iDeal en de mobiel bankieren app van mijn bank werken prima op de iPhone. Waarom zou je daar een extra chip voor nodig hebben. Het enige wat nodig is is een partij die bank en winkel slim aan elkaar knoopt.

 

Wel mobiel, niet contactloos. NFC is voor contactloos betalen. Waar veel mensen snel willen betalen kan dat erg handig zijn. Denk vooral aan drukke bus en metro stations, denk ook verder dan Nederland. Zie het als kleingeld vervanger die potentie heefd om creditcard vervanger te worden.
De 4x HD is wel een <a href="http://www.nfc-phones.org/summary-list-of-all-available-nfc-phones/">NFC Phone</a>

 

Nieuwsbrief